Lapcsaládunk

Hatharom.com

Nincs megjeleníthető elem

Sportfogadás

Érdekességek a sportfogadás világából.

Friss topikok

Négy éves csúcsot döntött Nevada állam szerencsejátékokból származó bevétele idén januárban: több mint 1 milliárd dollár folyt be a kaszinókból, ami az egy évvel korábbihoz képest 18,4%-os, vagyis szinte példátlanul magas növekedést jelent. De vajon valóban kilábal Vegas a hosszúra nyúlt recesszióból, vagy ez valami más?

Nos, a helyzet az, hogy az elemzők szerint óvatosan kell értékelnünk ezt a hirtelen ugrást a bevételekben: a vegasi kaszinók egyik leggyakoribb látogatói, ennél fogva egyik fő bevételi forrásai az ázsiai játékosok, még pontosabban a kínaiak. A kínai újév vagy „Tavaszi Fesztivál” pedig idén januárra esik, míg tavaly februárban volt. És hogy ez miért fontos? Nos, a telet lezáró ünnep, mely az egyik legfontosabb a kínai kultúrában, a legelterjedtebb felfogások szerint jó szerencsét, gazdagságot hoz, ezért ebben az időszakban rendszerint megugrik a kínaiak – egyébként sem alacsonynak mondható – játékkedve.
 
Bill Lerner, a las vegasi Union Gaming Group elemzője szerint ez lehet a fő oka a hirtelen növekedésnek, melyet statisztikákkal is alá tud támasztani: az ázsiai játékosok körében egyik legnépszerűbb játék, a baccarat forgalma 199%-al nőtt, de még a mini-baccarat (a játék alacsonyabb tétes verziója) is 77,7%-os forgalomnövekedést produkált. Mindez azonban szinte eltörpül a Pai gow 372%-a mellett, az egy évvel korábbi adatokhoz viszonyítva.
 
Mindebből következik tehát, hogy idén februárban minden bizonnyal visszaesés várható, bár a statsiztikák még nem készültek el. Korai lenne, ennél fogva, kijelenteni, hogy lassan újra megindul a forgalomnövekedés Las Vegasban, mindazonáltal pillanatnyilag sem a játékosoknak, sem a kaszinótulajdonosoknak nem lehet okuk panaszra.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://gamblingvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr804332764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: kaszinó

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása