Lapcsaládunk

Hatharom.com

Nincs megjeleníthető elem

Sportfogadás

Érdekességek a sportfogadás világából.

Friss topikok

Tovább gyűrűzik a bundabotrány Olaszországban, ezúttal Andrea Masiello, az Atalanta jelenlegi, a Bari korábbi játékosa került őrizetbe, aki nem mindennapi módon bundázott.
 
A több mérkőzés befolyásolásával vádolt játékos tőrt döfött korábbi csapata szurkolóinak szívébe azzal, hogy a Serie A-ból már kiesett délolasz együttesben a Lecce elleni mérkőzésen 0-1-es állásnál érdekes öngólt rúgott. 
 
Masiello letartóztatása után be is vallotta a „turpisságot”, sőt azt is elárulta, hogy az öngólért cserébe 300.000 eurót (közel 90 millió forintot) kapott a bundaszervezőktől. A hátvéd a sajtó érdeklődésére igen bőbeszédűnek bizonyult: „0-1-es állásnál öngólt rúgtam, amivel eldöntöttem a mérkőzés sorsát, hiszen így a Bari biztosan vereséget szenvedett, ezáltal a szervezők akarata is érvényesült.”
 
Ezt a labdát még nagyszüleink sem kotorták volna be a kapuba…
 
A nyilatkozat hallatán a Bari-szurkolók természetesen teljesen kikeltek magukból, hiszen a Bari-Lecce rangadók nagyjából a magyar Fradi-Újpest találkozókhoz mérhetőek, így adódik a kérdés, hogy hasonló szituációban vajon hogy reagálnának a magyar ultrák?
 
A Hatharom.hu a magyarországi bundaügyek apropóján nemrégiben Egervári Sándor véleményét is megkérdezte a témáról:
 
Hatharom.hu - Van egy megkerülhetetlen téma, nem tartozik ugyan a válogatotthoz, de mivel a magyar labdarúgást is érinti, fontos az ön véleménye. Javában tart a bundaügyek felgöngyölítése, érzi-e azt, hogy emiatt bármiféle hátrány, kellemetlenség éri a válogatottat, van-e ennek valamilyen hatása az ön munkájára?
 
Egervári Sándor - Nincs, de sajnos ez a jelenség szinte valamennyi futballkultúrában kisebb-nagyobb mértékben felfedezhető, nem akarok országokat megnevezni, mert az sértő lehet. Nem csak a balkáni, hanem más európai bajnokságokban is előfordul a megvesztegetés. Nagyon fontos lenne, hogy minden ilyen esetet felderítsenek, és súlyos büntetéseket kapjanak azok a játékosok, akik a saját társaikat, a klubjukat, a szurkolóikat becsapták. A labdarúgás a világ legnépszerűbb sportja, ennek az örömét, azt a fantasztikus érzést, amit nyújt, senki nem veheti el az emberektől. A futballnak meg kell tisztulnia, nagyon szurkolok az igazságszolgáltatásnak. 
 
Az interjú teljes terjedelmében itt olvasható.
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://gamblingvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr614362918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shopping 2012.04.04. 14:15:31

ez egyáltalán nem akkora gáz

szerintem a magyar labdarúgásban vannak olyanok, akik egy ilyen helyzetet kihagynának...

Címkék: sportfogadás

1 komment

süti beállítások módosítása