Lapcsaládunk

Hatharom.com

Nincs megjeleníthető elem

Sportfogadás

Érdekességek a sportfogadás világából.

Friss topikok

Xuan Liu azon kevés női pókeresek közé tartozik, aki előbb tudásával és nem szépségével hívta fel magára a figyelmet. Véleménye szerint a nőkkel szemben túl sok a negatív előítélet az asztaloknál.
 
A kanadai Xuan Liu két év alatt két rangos versenyen ért el döntő asztalos helyezést, előbb 2011 májusában a legnagyobb európai versenysorozat, a European Poker Tour olaszországi versenyén lett 3., majd 2012 januárjában a világ egyik legnagyobb versenyén, a PCA Main Eventen lett 4. Liu a két versenyen 1.2 millió dollárt keresett, amivel a női világranglistán feljött a 16. helyre, és sokan a pókervilág új csillagaként kezdték emlegetni.

Xuan Liu - a pókervilág új csillaga
 
A legtöbb női póker játékossal ellentétben, akik előbb szépségükkel tűnnek fel a pókervilágban, például Lacey Jones, Tatjana Pasalic vagy Sara Underwood, Liu azon kis társasághoz tartozik, akik bájaik ellenére előbb tudásukkal tűntek ki a mezőnyből. 
 

Lacy Jones 
 
Liut leginkább a brit Liv Boeree-hoz, aki 2010-ben nyerte meg az EPT San Remo főversenyét vagy a német Sandra Naujokhoz, aki 2009-ben az EPT Dortmund főversenyén lett első, lehet hasonlítani. Liu, akárcsak Boeree és Naujoks előbb pókereredményeikkel lettek híresek.
 

Liv Boeree
 
A pókerszépség egy napokban készített interjúban elmesélte, pókerezni egyetemi tanulmányai mellett kezdett először, és sokáig csak készpénzes játékokat játszott, a versenypóker felé 2010-ben fordult csak.
 

Tatjana Pasalic 
 
„Igazából a barátaim javasolták, hogy női játékosként milyen sikeres lehetnék a versenypókerben és, hogy a póker karrieremet komolyabban kéne vennem. Az édesanyám is kiszabott egy határidőt, hogy addig érjek el egy komolyabb eredményt a pókerben, vagy hagyjam abba az egészet.”
 
Több kisebb siker után az áttörést Liu számára 2011 hozta meg, mikor a 3. helyen végzett a European Poker Tour San Remo-i főversenyén és 524 000 dollárt tett zsebre. Kicsit több mint fél évvel később pedig 2012 januárjában a PCA főversenyén zárt a 4. helyen, amiért 600 000 dollárt kapott.
 

Sara Underwood 
 
„Életem legjobb évei ezek, és valószínűleg ezt mondanám a két döntő asztalos helyezésem nélkül is. Akár egyedül utaztam vagy a pókeres barátaimmal, mindig valami újat fedeztem fel. Úgy érzem, most már tudok a megélhetésért pókerezni, és ennek nagyon örülök.”
 
Liu nagyon sok időt töltött tanulással és játéka fejlesztésével, és szerinte egyáltalán nem vált előnyére, hogy nő, és számos hátránnyal jár, hogy a gyengébbik nemhez tartozik.
 
„Szerintem egyáltalán nem igaz, hogy a játék könnyebb lenne a nők számára. Vannak lehetőségek, amiket ki lehet használni, de nem várhatod el, hogy a világ legnagyobb versenyein csak a kinézeteddel juss előre. Ráadásul nagyon nehéz tiszteletet szerezni – ha egy ismert férfi játékos rossz döntést hoz, akkor betudják annak, hogy rossz napja van, de ha egy nő hibázik, akkor a legtöbben úgy gondolják, ez a tudását tükrözi.”
 
Bár Liu számára fontos a versenyzés és az eredmények, a pókerre inkább pénzügyi biztonságként, mint sem hivatásként tekint, és bevételeivel szeretné jobbá tenni a világot.
 
„Egyszerűen szeretnék elégedett és boldog lenni azzal, amit csinálok, és jó emberekkel szeretném körülvenni magam. Emellett az anyagi biztonság is fontos számomra. Sajnos a póker önmagában keveset tesz a társadalomért, ezért motivált vagyok abban, hogy a játékból származó képességeimet és anyagi forrásaimat jó ügy érdekében használjam fel.”

A bejegyzés trackback címe:

https://gamblingvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr494377698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geotextília · http://zoldtetokft.hu/geotextilia 2012.04.20. 10:32:38

Leülnék velük egy asztalhoz az biztos..:)

p10s 2012.04.20. 13:02:23

Sőőt még egy székre is! :)

Úviusz 2012.04.28. 18:51:03

róla mikor lesznek ilyen képek?

balu_ 2012.04.28. 19:36:14

Hogyan lehet koncentrálni...? :)

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.04.28. 20:45:55

ezért is szerencsejáték a póker

minden héten új "bajnok" van

trazz 2012.04.28. 21:04:28

"minden héten új "bajnok" van."

Lol, király amikor valaki beböfög valami nagy okosságot, anélkül hogy akár csak a leghalványabb fogalma lenne arról a témáról amiről éppen beszél...

baliquez 2012.04.28. 21:14:22

@trazz: ne etesd a trollt mert csapok a kezedre :)

Saláta27 2012.04.28. 21:47:32

Azért az számomra megdöbbentő, hogy a menő női pókerjátékosok között ennyi szupermodellszerű külsejű van. Én azt gondoltam, hogy a profi pókerjátékos napi 16 órát foglalkozik a pókerrel, készül, olvas, és játszik-játszik-játszik, leginkább neten. Ez a pizza-kóla kombinációnak, és az egyre jobban lepusztuló külsőnek kedvez, míg a fenti hölgyek genetikai adottságaikon, a sebészkésen és a photoshopon felül is mindenképp napi több órát kell töltsenek test- és szépségápolással. Mikor van ezeknek minderre idejük?

párnalárva 2012.04.28. 21:51:05

Én szívesen lennék a széke is...

zladko 2012.04.29. 00:59:07

Ez a Tatjana Pasalic aztán igen "tehetséges" :)

Címkék: póker

13 komment

süti beállítások módosítása