Lapcsaládunk

Hatharom.com

Nincs megjeleníthető elem

Sportfogadás

Érdekességek a sportfogadás világából.

Friss topikok

Néhány évtizeddel ezelőtt a póker megítélése jelentősen eltért napjainkétól. A legtöbben megszállott szerencsevadászokra, rosszarcú gengszterekre, csalókra asszociáltak, ha nagy tétben játszott kártyapartiról hallottak. Nem is alaptalanul. A póker élő legendája, az 1933-as születésű, tízszeres WSOP bajnok Doyle Brunson interjúiban gyakran mesél pókerkarrierje korai szakaszáról, amikor Texas, Oklahoma és Louisiana államokat járta a póker másik két legendás alakjával, Amarillo Slimmel és Sailor Robertsszel. Brunson gyakran szembetalálta magát egy-egy fegyver csövével akkoriban.

"Leginkább arra kellett vigyázni, nehogy elkapjanak a rendőrök, na meg arra, nehogy átverjenek az asztalnál. Ha nyertél, akkor sem volt biztos, hogy sikerül kijutnod a pénzzel..." - mondta egy interjúban Brunson.

Az évek során azonban teljesen megváltozott a játék képe. A televíziós közvetítésekkel, az online póker megjelenésével új játékosok érkeztek az asztalokhoz. A póker levetkőzte a szerencsejáték szerepet, helyette komoly szellemi kihívássá vált. A ma sikeres pókeresei jellemzően fiatalok, kimagasló logikai készséggel rendelkeznek, dollármilliókat nyernek és beutazzák a világot a játéknak köszönhetően. 

A póker új generációjának vonzó élete természetesen a hölgyekre is hatással van, nem véletlen, hogy napjaink legjobb játékosai szépségkirálynőkkel, modellekkel, celebekkel randiznak. A magyar pókerélet is kinevelte a maga sztárjait, akik szintén elsőszámú célpontnak számítanak a csinos hölgyeknél.

 Tóth Richárd pókerezik

A piacvezető online pókerterem, a PokerStars profi játékosa, Tóth Richárd 1,5 millió dollárt (körülbelül 329 millió forint) nyert eddig élő versenyeken. Tóth korábban a 2008-as Miss Earth Hungary győztesének, Polgár Krisztinának volt a párja, egy baráti társaság kártyapartiján találkoztak. Nem titok, hogy nem a pókeres, hanem a szépségkirálynő kezdeményezte az ismerkedést.


Tóth Richárd és Polgár Krisztina - 2009 - forrás: blikk

 Tóth Richárd és Polgár Krisztina - 2009 június - interjú az 50. másodperctől

A kapcsolatnak azóta végeszakadt, Tóth azonban nem maradt sokáig egyedül, jelenleg a Barátok köztből ismert Kiss Ramónával randizgat.

A magyar élő torna nyereményrangsort Kaló Dénes vezeti, 2,5 millió dollárt (körülbelül 548 millió forint) kártyázott össze eddigi pályafutása során. A brókerként és vállalkozóként is sikeres Kaló ugyancsak felkapott a szépségek körében, Bódi Sylvivel egy évig alkotott párt, majd Zimány Linda volt a kedvese, ez utóbbi kapcsolat 2010 végén ért véget.

 Kaló Dénes és Zimány Linda a pókerbálon - 2010 február

Bár Majoros Péter, azaz Majka nem kártyásként szerzett hírnevet, pókeresként is ismert. Az Everest Poker igazolt játékosa Dundikával él együtt, nemrégiben gyermekük született. 

 Majka és Dundika - 2011 december - forrás: blikk

A póker ma már vonzó életmódot, kiugrási lehetőséget jelent a fiatalok számára, a játék legjobbjai pedig nemcsak a kártyaasztalnál, a szépségek körében is rendkívül sikeresek.  

A bejegyzés trackback címe:

https://gamblingvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr694330391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ethan blow 2012.03.21. 18:09:24

"A póker ma már vonzó életmódot, kiugrási lehetőséget jelent a fiatalok számára"

Ezt azért átgondolnám kicsit. Nekem fura, hogy a drogozást tiltják, a pókert meg reklámozzák. Mindkettőből kevesebben gazdagodnak meg, mint ahányakat durván tönkretesz. Amúgy nem a pókeresekre buknak ezek a nők, hanem a pénzre, mindegy, honnan jön. Póker, sikkasztás, whatever, jöhet.

Baluci 2012.03.21. 23:04:09

@ethan blow: Húúúú... ez mennyire igaz. Csak a saját példám említhetem. 20 év munkája ment semmibe alig 5 év alatt... És nem egy embert ismerek, aki szintén a lejtő aljára jutottak. A póker rosszabb, mint az ópium!

Szaszy G 2012.03.21. 23:31:30

@ethan blow: Jujj de igaz, főként a pénzes rész..
De azért az milyen szánalmas, hogy még be is vallják, hogy ők nyomulnak a pénzes srácokra... Ahelyett ,hogy érnének, okosodnának.....
pffffffff :D

Címkék: póker

4 komment

süti beállítások módosítása