Lapcsaládunk

Hatharom.com

Nincs megjeleníthető elem

Sportfogadás

Érdekességek a sportfogadás világából.

Friss topikok

A limaszoli rendőrség még 2009-ben ütött rajta egy illegálisan működő játékbarlangon, ahol 42 idős hölgyet vettek őrizetbe. A társaság tagjai jellemzően a 70-es, 80-as éveikben jártak, és mint kiderült, gyakran összegyűltek délutánonként, hogy pókerezéssel üssék el az időt.

A játékbarlangra a környék lakói hívták fel a rendőrség figyelmét. A helyi beszámolók szerint a razzia komikus körülmények között zajlott: néhány ijedt hölgy megpróbált elmenekülni a rendőrség érkezésekor, mások azonban fel sem fogták, mi történik, az egyik hölgy például felszólította a rendőrt, várjon a parti végéig, mert nyerő lapjai vannak. A rendőrség a terem átvizsgálása során - szendvicsek és sütemények mellett - 546 játékzsetont és 100 euró (közel 29 ezer forint) készpénzt talált.

A legidősebb vádlott egy 98 éves nagymama volt, akinek lánya, Yioula Diakantoni, több lapnak nyilatkozott az üggyel kapcsolatban: "Csak nagyon kis összegben pókereztek, mindössze azért, hogy érdekesebbé tegyék a játékot. Nevetséges, hogy a rendőrség ilyen triviális ügyekkel foglakozik az igazán komoly bűntények helyett. Anyám soha senkinek nem ártott, és csak remélni tudom, hogy a jövőben is játszani fog, mert élesen tartja az elméjét" - mondta.

A ciprusi törvények szerint a társaság minden tagja 750 euró (több mint 217 ezer forint) pénzbírságra, vagy fél év börtönre számíthatott. A pókeres nyugdíjasoknak 2012. március 16-án lett volna jelenése a Limaszol Kerületi Bíróságon - bár azóta ketten meghaltak, ketten pedig ágyhoz kötöttek, és ápolóik elmondása szerint nem emlékeznek az esetre -, Petros Clerides főügyész azonban néhány nappal ezelőtt bejelentette, ejtették az ellenük felhozott vádakat.

Miközben néhány országban még mindig valósággal üldözik a pókert, egyre több helyen ismerik el, hogy nem szerencse, hanem ügyességi játékról van szó. Februárban például a Brazil Sport Minisztérium sorolta hivatalosan a pókert az ügyességi játékok közé. A hírek szerint Brazília pályázik az International Mind Sports Association (IMSA) által szervezett Szellemi Sportok Világjátékának (World Mind Sports Games) 2016-os megrendezésére, és győzelme esetén a póker kiemelt szerepet kap az eseményen.  

A bejegyzés trackback címe:

https://gamblingvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr444293306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: póker

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása