Lapcsaládunk

Hatharom.com

Nincs megjeleníthető elem

Sportfogadás

Érdekességek a sportfogadás világából.

Friss topikok

Kisebbfajta botrány kíséri a spanyol férfi kézilabda válogatott 14 fős olimpiai keretének kijelölését. Ja, a felzúdulást ezúttal meglepó módon nem Nagy László "visszamagyarítása" és kimaradása okozta a spanyoloknál.

Eddig azt hihettük, hogy ilyesmi csak nálunk, a jó öreg magyar labdarúgásban fordulhat elő. Annak idején ugye sokfelé rebesgették, hogy Lotthar Matthäusnál azok élvezhettek előnyt a beválogatásnál, akiket a 150-szeres válogatott német klasszis tágabban vett haveri köréhez tartozó menedzserek képviseltek. Egy válogatottbeli meghívó pedig - legyen szó még akár csak a magyar nemzeti mezről is - súlyos milliókat hozhatnak (pluszban persze) egy játékos eladásakor.

Ehhez kísértetiesen hasonló dolog zajlik a spanyol kézilabda-válogatott háza táján, tudniillik a csapat egyik sztárja, Iker Romero, aki - bár sportszakmai alapon vélhetően egyetlen edző sem tenné őt ki a válogatottból - a jelenlegi szövetségi kapitány, Valero Rivera döntése alapján nem utazhat el a londoni olimpiára.

Valero-Rivera.jpgValero Rivera - a spanyolok szövetségi kapitánya

A tavaly a német Füchse Berlinhez igazoló kézisnek persze vannak társai, hiszen az Atlético Madrid játékosa, Alberto Entrerríos és a Barcelonában kézilabdázó Juanin Garcia is sorstársa lett a „hogyan maradjunk le az olimpiáról” című játékban. Romero ügynöke viszont a szimpla sajnálkozásnál tovább ment, sejtelmes nyilatkozata ("Európa hülyére röhögi magát rajtunk, mert a szövetségi kapitányunknak több munkaköre van") pedig a matthäusi időket ébreszti újjá. Az ügynök, Marcel Pagliotta ezzel a mondatával ugyanis arra utalt, hogy a szövetségi kapitány "másodállásban" játékosok menedzselésével is foglalkozik. A spanyol válogatott keretében pedig most „véletlenül” nyolc (!) olyan játékos is szerepel, akit Rivera ügynöksége képvisel.

Ja, mellesleg a kapitány által megnevezett keret tartalék játékosa éppen az ő 27 esztendős fia, de talán ez a kisebbik baj… Ezek után elgondolkodtató, vajon a három év után a magyar válogatottba visszatérő Nagy László, befért volna-e az általa korábban favorizált hispán csapatba. Egy dologban bízunk csak, hogy az ily módon felhígított spanyol csapatot augusztus 4-én talán könnyebben veri majd meg a magyar válogatott, a két együttes ugyanis közös csoportba kapott besorolást a londoni olimpián.

A spanyol férfi válogatott londoni kerete:

 kapus  Sterbik Árpád, José J. Hombrados
 irányító  Daniel Sarmiento, Joan Cañellas, Raúl Entrerríos 
 jobbátlövő  Eduardo Gurbindo, Jorge Maqueda
 balátlövő  Mikel Aguirrezabalaga, Virán Morros
 jobbszélső   Albert Rocas, Víctor Tomás
 balszélső
 Cristian Ugalde
 beálló  Gedeón Guardiola, Julen Aguinagalde

A bejegyzés trackback címe:

https://gamblingvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr594661643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: sportfogadás

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása