Lapcsaládunk

Hatharom.com

Nincs megjeleníthető elem

Sportfogadás

Érdekességek a sportfogadás világából.

Friss topikok

Amint az a címből is kiderül, nem mindennapi esemény szemtanúi voltunk, ugyanis megtekintettük a magyar baseball-válogatott egyik felkészülési mérkőzését.

Ha valakinek annyit mondanánk, hogy baseball, akkor nagy valószínűséggel legalább egy olyan gyerekkori élményt fel tudna idézni, amikor egy viszonylag vastagabb fadarabbal egy teniszlabdát próbált eltalálni, viszont a szabályokkal, valamint egyáltalán azzal, hogy Magyarországon ezt a sportágat is űzik, bizony kevesen vannak tisztában.

Pedig űzik, nem is olyan alacsony szinten, hiszen immár három osztályban zajlanak a küzdelmek, sőt, a legjobb csapataink úgynevezett Interligában küzdenek meg a környező országok legjobbjaival.

A körülmények persze nem a legjobbak, a szövetség elnökének elmondása szerint a magyar baseball központja Érd, ahol a már említett felkészülési mérkőzést is játszották, ám a pálya jó magyar szokás szerint kissé hepehupás, és a lelátó befogadóképessége sincs 30-40 fő felett, ám a srácok így is rendkívüli módon harcolnak, minden inningben, minden pontért.


A körülmények ellenére a nézők is lelkesek, hiszen nagyjából 100-150 fő látogatott ki a magyar válogatott mérkőzésére, amelyet az amerikai játékosokból álló Foreign Devils ellen játszottak. Hogy miért? Az ok rendkívül egyszerű. Mindamellett, hogy a sportág rendkívül látványos, ráadásul a közhiedelemmel ellentétben a szabályai is könnyen megérthetők, még a hangulat is rendkívül családias. 250 Ft-ért eszméletlenül finom, helyben, grillen sütött hot-dogot, 200 Ft-ért pedig fél literes üdítőket árulnak, ráadásul a belépés is ingyenes, tehát anyagilag senkit sem vágna földhöz egy ilyen kiruccanás. Az amerikai vezetőedző szerint éppen ez a baseball lényege (mármint a hot-dog-kóla kombó), bár erre mi is későn döbbentünk rá. Történt ugyanis, hogy az elköszönést követően a mester megkérdezte, hogy ettünk-e már, mire mi igennel válaszoltunk, amelyre ő elégedetten bólogatott, majd megjegyezte, hogy „okés srácok, ez a baseball!”

Sokan talán most csodálkoznak, de nem kell. A magyar baseball-válogatottnak ugyanis tényleg amerikai szövetségi kapitánya van, bizonyos Justin Prinstein, aki ráadásul rendkívül fiatal, midössze 28 éves, ám ennek ellenére is sok helyen járt már a világban amolyan utazó nagykövetként, hiszen játszott már Németországban, Hollandiában, de még Izraelben is, sőt, jelenleg is az észak-amerikai profi ligában, az MLB-ben szereplő Houston Astros játékosmegfigyelője.

Sokan talán most megkérdezhetik, hogy vajon mi a fenét akar itt az amerikai úriember? A kérdés jogosnak tűnhet, ám Justinnak tervei vannak Magyarországon: szeretné, ha a régióban elterjedt módon nálunk is lenne egy normális pálya, azaz ballpark. A hasonló szinten játszó szomszédainknál ugyanis már van legalább egy normális pálya, ahol a válogatott mérkőzéseket játszhat, de kis hazánkban egyelőre marad a mező… Prinstein azt is szeretné elérni, hogy több magyar kissrác kezdjen el baseballozni, akikből egyszer talán profi játékos válhat majd, ugyanis ez sem elérhetetlen álom. A szövetségi kapitány elmondása szerint ebben a régióban sokkal hamarabb lesz valakiből profi baseballos, ugyanis sokkal kevesebben játsszák ezt a sportot, mint mondjuk a labdarúgást.

Hogy miért látogatnak ki olyan kevesen a baseball-meccsekre? Hogy miért nem viszik le a szülők a gyerekeiket kipróbálni ezt a sportot? Jó kérdés, ám a mi tapasztalataink alapján bátran merjük ajánlani ezt a kikapcsolódási formát, akár hétvégi családi programként is, mert biztos, hogy senki sem fogja megbánni!

A bejegyzés trackback címe:

https://gamblingvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr594618744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: sportfogadás

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása