Lapcsaládunk

Hatharom.com

Nincs megjeleníthető elem

Sportfogadás

Érdekességek a sportfogadás világából.

Friss topikok

Az egyre növekvő adósságok miatt bezár a korábban sikeres Korda Pókerklub, a klubot üzemeltető All-In Póker és Kártya Club Kft., amelyben Korda György az egyik vezetőségi tag, kétszeres végrehajtás alatt áll. A Fővárosi Bíróság tavaly júliusban nyitott aktát a klubnak a cégbírósági iratok szerint, egy közjegyző pedig négy hónappal később kezdeményezett végrehajtást. 
 
 
 
Korda György szerint a veszteséges működés oka a pókerklubok helytelen magyarországi szabályozása. 
 
"Nagyon sajnálom, hogy ide jutottunk. A törvényhozóknak meg kellene érteniük, hogy ez sport, nem pedig szerencsejáték. Ha pedig valakinek van kételye ezzel kapcsolatban, akkor arra kérném, játsszon száz versenyt a világ 500 legjobb játékosával – garantált, hogy a százból 99-szer veszíteni fog... ... ...Miért kell ezt az emberektől elvenni, amikor egy jó törvénnyel óriási hasznot hozhatna az államnak? A mostani feltételekkel viszont csak tönkre tud menni egy klubtulajdonos. Azon vagyok, hogy változzon meg a mostani törvény. Nagyon jó versenyzőink vannak, már régóta pókerszövetségnek kellene működnie Magyarországon. Bízom benne, hogy a törvényhozók belátják, rossz a mostani szabályozás, és abban a pillanatban, ahogy ez megváltozik, újra lesz Korda Pókerklub." - nyilatkozta Korda György a Blikknek.
 
A parlament, Keller László, Halmai Gáborné és Juhászné Lévai Katalin indítványát követően, 2009 decemberében fogadta el a póker-törvényt, amely alapján a kártyatermeknek 40 százalékos adót kell fizetniük a játékból származó bevételeik után, emellett egy kártyateremben legalább öt és legfeljebb tíz asztal lehet, asztalonként tíz játékossal. A versenyek és készpénzes játékok nevezési díját is limitálták. A törvény rengeteg kritikát kapott az elmúlt években, más vélemények szerint is ellehetetleníti a magyarországi pókerklubok nyereséges működtetését.
 
Kapcsolódó elemzés:

Online póker szabályozás Magyarországon - a jelenlegi helyzet

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gamblingvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr434531418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: póker

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása