Lapcsaládunk

Hatharom.com

Nincs megjeleníthető elem

Sportfogadás

Érdekességek a sportfogadás világából.

Friss topikok

A fogadásairól is elhíresült Amarillo Slim egyike volt az első póker világbajnokoknak, sikereit a kártyajáték népszerűsítésére használta fel.
 
Thomas Austin Preston 1928 december 31-én született, és a Texas állambeli Amarillo városában nőtt fe, izgalmas életéről korábban még filmet is akartak forgatni, melyben Nicolas Cage alakította volna a híres pókerest. Fiatalkorában hatalmas biliárd tehetség volt, a világ 10 legjobb játékosa között tartották számon. Ebből származott a beceneve, az Amarillo Slim, ami egész életére ráragadt. 
 
 
Amarillo Slim biliárd pályafutását a második világháború szakította meg, ahol rádöbbent mennyivel több pénzt kereshet kártyajátékokon és fogadásokon. Katonatársait rendre kifosztotta és több ezer dollárral tért vissza a háborúból.
 
Az alig 20 éves amerikai szerencsejátékos egy rosszul időzített baseball fogadáson azonban minden pénzét elvesztette, így újból kellett építenie vagyonát. Ismét jelentkezett a hadseregbe és Európába utazott, ahol kiépített egy csempészhálózatot és 1 éven keresztül szállított illegálisan cigarettát, gázolajat és nyugati termékeket. Mikor hazatért 1950 körül, több mint 1 millió dollárral rendelkezett.
 
A kalandvágyó Slim ekkor megházasodott és gyerekei születtek, ám nem tudott felhagyni fogadási vágyaival. Új szenvedélye a póker lett, melyet két másik pókerlegendával Doyle Brunsonnal és Sailor Roberts-szel űzött.
 
A legendás trió beutazta egész Nyugat-Amerikát és kifosztottak minden várost ahol jártak. Elmondásuk szerint számtalan alkalommal tartóztatták le, rabolták ki őket, és nem egyszer kerültek életveszélybe. 
 
Az 1960-as évek végén a trió Las Vegasba vette útját, ahol hosszú időre letelepedtek. A kártyajátékok jól jövedelmezőek voltak, és több százezer dollárt nyertek.  Az 1970-ben induló póker világbajnokságokon, a World Series of Pokeren is részt vettek, amelyet 1972-ben nyert meg Amarillo Slim.
 
A trió ekkora már felbomlott és Amarillo került rivaldafénybe. A pókerjátékos számos televíziós műsorban és talkshowban szerepelt, sőt még az 1974-es California Split című filmben szerepet is kapott.
 
Közel egy évtizeden keresztül hívták meg különböző műsorokba, és hamar a világ legismertebb pókerjátékosa lett. Hírnevét a kártyajáték népszerűsítésére használta fel, pókerversenyeket szervezett és rendezett, és 1973-ban könyvet jelentetett meg az addig kevésbé népszerű Texas Hold’em pókerről.  
 
Pályafutása alatt 4 világbajnoki karkötőt szerzett és több millió dollárt keresett pókeren. Ő volt az egyetlen játékos a világon, aki 5 dicsőségcsarnokba is bekerült.
 
Amarillo Slim pókerpályafutása mellett közismert fogadó is volt. Nem létezett fogadás, amit ne fogadott volna el. Nyert például biliárd meccset seprűvel, ping-pong összecsapást tepsivel, lefutott egy lovat 100 yardon és 300 ezer dollárt nyert egy dominó meccsen.
Utolsó fizetős helyét pókerversenyen 2009-ben szerezte, ekkor diagnosztizálták rákkal és szívbetegséggel. Az elmúlt években hospice ellátást nyújtó intézetben kezelték, ahol április 29-én, 83 esztendősen hunyt el.

A bejegyzés trackback címe:

https://gamblingvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr344488227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megköszönöd az italt,hazamész, kivered 2012.05.04. 21:02:34

Micsoda fárasztó élet! Inkább a Csepel Vas és Fémművek.

Címkék: póker

1 komment

süti beállítások módosítása