Lapcsaládunk

Hatharom.com

Nincs megjeleníthető elem

Sportfogadás

Érdekességek a sportfogadás világából.

Friss topikok

A skandináv pókeres kevesebb, mint 12 óra játék alatt nyerte el eddigi egyetlen legyőzője fél millió dollárját.

A világ legjobbjának tartott svéd Viktor „Isildur1” Blom március 31 és április 2 között egy különleges 1 millió dolláros SuperStars Showdown párbajon mérte össze tudását eddigi egyetlen legyőzőjével, az amerikai Isaac Haxtonnal. 

Blom vs. Haxton

Blom korábbi 10 párbajából 9-et megnyert, eddig egyedül Haxtontól kapott ki. Az akkori mérkőzések során kötött keretek között játszottak – maximum 2.500 leosztást játszottak egyszerre négy $50/$100 tétű asztalokon, és maximum 150-150 ezer dollárral ültek le játszani a pókeresek.

A mostani SuperStar Showdownon azonban különleges szabályokat alkalmaztak, nem volt sem idő-, sem leosztásbeli korlát, és a két sztár fejenként fél-fél millió dollárt tett kockára. A játékosok megegyeztek, hogy napi 4 órát játszanak minden nap addig, amíg az egyikőjük el nem nyeri a másik összes pénzét.

Az első két napon Blom megállíthatatlannak tűnt, március 31-én, szombaton 198 ezer, míg április 1-jén vasárnap 83 ezer dollárt nyert el ellenfelétől, és összesen 281 ezer dolláros előnyre tett szert.

Április 2-án a 3. napon Blom ott folytatta, ahol előző nap abbahagyta. Esélyt sem adott ellenfelének, magabiztosan építette előnyét és az első óra végére már 900 ezer dollárral rendelkezett, míg Haxton előtt csupán 100 ezer maradt. 

Blom kihasználta tetemes előnyét, és a 2. órában majdnem be is fejezte a párbajt. Haxton előtt mindössze 16 ezer dollár volt, mikor az amerikai K-J-val ment all-in Blom Q-Q lapjai ellen. Bár Haxton nyerési esélyei jóval kisebbek voltak ellenfelénél, a flopra érkező király megmentette a kieséstől.

Haxton ekkor még egészen 100 ezer dollárig tudott visszakapaszkodni, de utána rossz döntéseinek is köszönhetően minden pénzét elvesztette. A párbaj utolsó leosztásában is például azt hitte Blom blöfföl, és K-8 lapjaival adta meg Blom emelését az A-A-2-9-Q asztalon, ám svéd ellenfele A-6 lapokat, azaz drillt mutatott. 

A párbaj így 3 nap, vagyis kevesebb, mint 12 óra játék alatt a svéd Blom győzelmével ért véget. Blom ezzel visszavágott korábbi vereségéért, és a SuperStar Showdown párbajokon szerzett összes pénznyereményét 1,1 millió dollárra növelte.

A leosztásokról részletesen a Póker Akadémia cikkében olvashatsz. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://gamblingvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr624360823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr_utcai_arcos 2012.04.03. 19:51:17

Én csak nézőként vagyok pókeres, de milyen mutatókkal jó ez a srác?Ugye az sem mindegy, hogy melyik "szakágat" vesszük, de ha veszünk egy Dwant, Ivy-t, Negreanut, Hellmuth-ot (és ugye még van egy két ace :) )ezért ezt nehéz így kijelenteni.

odamondó 2012.04.03. 20:55:04

@Dr_utcai_arcos: szerintem nézz utána. Omahában kevés hasonló kaliberű játékos van. Úgy tört fel a világ élmezőnyében hogy nagyon sok ideig azt se tudták ki a valós személy e mögött a nick mögött. Mindenhol külön cikkek jelentek meg melyik nagy omaha játékos lehet Las Vegasból és a végén kiderült, hogy egy totál új játékos svédo.-ból.

Az sem elhanyagolható, hogy milyen swingeket volt képes túlélni.

whoishe 2012.04.03. 22:09:53

Én eddig sosem játszottam pénzért pókert, így javítsatok ki, ha rosszul számolok. Ha 500-500 ezer dollárral ültek le játszani, és az első két nap az egyikük elnyert, 198 ezer, majd 81 ezer dollárt, akkor neki 781 ezer, míg a másiknak 219 ezer dollárja volt a második nap végére. Azaz nem 281 ezer, hanem 562 ezer dollár előnye volt.

Címkék: póker

3 komment

süti beállítások módosítása