Lapcsaládunk

Hatharom.com

Nincs megjeleníthető elem

Sportfogadás

Érdekességek a sportfogadás világából.

Friss topikok

Sokszor megesik édesanyámon a szívem, amikor a vasárnapi ebédeknél úgy érzi magát, mint egy kívülálló. Négyfős családunkban egyedül képviseli a gyengébbik nemet, hiába teszi elénk a finomabbnál finomabb fogásokat, töri magát a desszerttel, méltánytalanul kevés figyelmet kap. Egy-két dicsérő szó után ugyanis szóba kerül a futball, és ő onnantól elveszett. Hányszor, de hányszor hallottam tőle az évek folyamán: nem lehetne valami másról is beszélgetni?

Szombat este a magyar válogatott 1-1-es döntetlent ért el Izland ellen az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, és ezzel négyre növelte pontjai számát. A továbbjutás ezzel karnyújtásnyira került, hiszen a negyedik helyen már biztosan nem zárjuk a csoportot, sőt, ha még ki is kapunk Portugáliától, de Izland nem nyer Ausztria ellen, akkor második helyen megyünk tovább. Ha pedig nyerünk vagy ikszelünk, mi lehetünk az elsők!

szurkolok_utcan_budapest_663.jpg

Szinte felfoghatatlan, hogy ilyen szavakat és sorokat lehet megfogalmazni. Másfél évvel ezelőtt a béka segge alatt voltunk, majd jött Dárdai és Storck, és valahogy összekaparta a csapatot. Az összkép már pofásabb lett, na de hogy két kanyar után a magyar válogatott az élen álljon a csoportjában, ahol többek között a világ legjobb játékosa, a titkos favorit és a skandináv csodacsapat is szerepel, arra azért kevesen számítottunk. Talán senki sem.

Magyarország extázisban. Hányszor olvastuk, láttuk a híradásokban, hogy egy országban futball-láz tört ki, az emberek az utcára vonulva ünneplik a csapatukat. Néztük az ünneplő tömeget, figyeltük a fiesztát, és egy vállvonással elintéztük, hogy ez biztos jó lehet. Ám most idehaza ütötte fel a fejét a vírus, ami mindenkit megfertőzött.

szurkolo_villamoson_663.jpg

Magyarországon kitört a futball-láz. Tízezrek kelnek útra, hogy élőben láthassák Dzsudzsákékat, és százezrek, milliók ünnepelnek itthon - ki az utcán, ki odahaza. A külföldi híradásokban most mi vagyunk a főszereplők, a rivális szurkolók ámulnak a magyar drukkerhad teljesítményén, a szakértők pedig elismerően beszélnek a válogatottunkról.

Jóval több ez, mint amire számítottunk. Hogy Storck egy zseni, azt kezdjük felfogni, de most már az is világos, hogy ezek a srácok tudnak hajtani, küzdeni és focizni. Ahogy Ausztria és Izland ellen játszottak, olyanra hosszú évek óta nem volt példa. Sőt, én arra sem emlékszem, hogy egy kiemelt fontosságú meccsen ilyen elképesztő fölényben birtokoljuk a labdát. A kapufák kifelé pattannak, a hajrában nem kapjuk, hanem lőjük a gólokat, nem mi, hanem az ellenfél zuhan össze mentálisan. Hol van már az amszterdami 1-8? Meseszerű fordulat.

Franciaországot megjárva, szombat este fáradtan, családi körben néztem a fiúkat. A lefújás után örömittasan hallgattam a nyilatkozatokat, elemzéseket, amikor a háttérből szűrődő zajokra lettem figyelmes. Édesanyám volt az, aki könnyes szemmel pásztázta a közösségi oldalakra feltöltött videókat, az ünneplő magyar tömeget. Miért? Miért van ez, fiam? - nézett rám, mire én csak annyit tudtam kibökni: ez a futball, anyukám!

 

Címkék: Magyarország Európa-bajnokság Izland Szurkolók EURO 2016 Futball-láz

Szólj hozzá!

Az ingatlan értékesítéssel foglalkozó Harry Kakavas a világ egyik legnagyobb high roller szerencsejátékosa, 14 hónap alatt nem kevesebb, mint másfél milliárd dollárt vesztett szerencsejátékon.

A másfél milliárdos összeg jelentős részét még nem fizette ki, illetve hitelekből fizetett, hatamas banktartozásokat halmozott fel. Most igyekszik kibújni az adósság alól, beperelte a melbourne-i Crown kaszinót, ahol a pénzt elvesztette.

420kakavas-420x0.jpg
Kakavas ügyvédei arra hivatkoztak az ausztrál Legfelsőbb Bíróság előtt, hogy a Crown kaszinó vezetése, alkalmazottai tudtak az ausztrál üzletember szerencsejáték-függőségéről, amit lelkiismeretlen módon kihasználtak. Az elismert ügyvéd, Allan Myers QC kijelentette, ügyfele szerencsejáték-függősége orvosilag diagnosztizált, a játékszenvedély miatt képtelen racionális döntéseket hozni a kaszinójátékok asztalainál.

Myers többek közt bizonyítékként mutatta be Kakavas pszichológusának levelét. A pszichológus arra kérte a Crown kaszinót a levélben, hogy szerencsejáték-függősége miatt tiltsák ki páciensét a kaszinóból, ez azonban nem történt meg. "Bizonyíthatóan tudták, hogy ez az ember nem képes kordában tartani szenvedélyét" - mondta Myers a bíróságon. A Sydney-i Star City kaszinó 2000-ben kitiltotta Kakavast a függőség miatt, a Crown ezzel is tisztában volt.

Kakavas kálváriája 2004 novemberében kezdődött, ekkor találkozott egy Las Vegas-i kaszinóban Kerry Packerrel, a Crown egyik vezető beosztásban lévő alkalmazottjával és John Williamsszel, aki a Crown tulajdonosának fia. Packer és Williams rábeszélték Kakavas, hogy amerikai kaszinók helyett inkább náluk játsszon.

Kakavas 2006 májusában néhány óra alatt 164 millió dollárt vesztett a Crownban, mert olyan exkluzív baccarat játékot kínáltak neki, ahol egyetlen osztás 300 ezer dollár volt.

 Az ausztrál Legfelsőbb Bíróság egyelőre nem hozott döntést, az ügy folyamatban van.

Címkék: szerencsejáték Kakavas Crown kaszinó

1 komment

Ashton Kutcher egy az Esquire magazinnak adott februári interjúban elmondta, korábban tagja volt az egyik legnagyobb amerikai sportfogadó szindikátusnak. Kutcher elsősorban egyetemi futballra fogadott, és hatalmas összegeket nyert.

"Körülbelül 750 ezer dollárt nyertünk négy hét alatt egyetemi futball fogadásokkal. Nagyon szórakoztató volt, de aztán feltűnt a bukmékereknek a dolog. Eleinte azt gondolhatták, hogy itt ez az idióta színész egy csomó pénzzel, aki egyszerűen csak imádja a focit" - mondta Kutcher.

Ashton-Kutcher-Iowa-meccs-gv.jpgAshton Kutcher az Iowa meccsén

"A futballban alapvetően számszaki anomáliákat kerestünk. Például a hendikepes fogadásoknál fontos, hogy nagyobb mintát játssz, vagyis minden héten több eseményre fogadj. Ezért jó a sport, különösen az egyetemi foci, mert sok meccsre fogadhatsz egy időben. A hendikepes fogadók tehát egy időben sok eseményen rámennek a hendikepekre, a ház viszont arra törekszik, hogy minden oldalon körülbelül azonos számú fogadás legyen, hiszen így biztosított a profitjuk, ezért változtatnak az oddsokon."

"Emiatt alakulnak ki számszaki anomáliák. Ha radikálisan a fogadás egyik oldala felé billen a mérleg nyelve, változtatnak, így jobb esélyeket kaphatsz a valós esélyeknél. Az ezzel való játszadozás körülbelül 40% statisztikai előnyt jelenthet, de elég komplikált a dolog. Emellett nagyon sok információt kell begyűjteni, például hogy egy csapat hogyan teljesít a különböző pályaborításokon, vagy különféle időjárási körülmények között. De a szindikátus tagjai ehhez nagyon értenek".     

Az egyik korábbi Las Vegas-i bukméker megerősítette a Linemakers magazin számára, hogy Kutcher valóban sokat fogadott a 2000-es évek elején, és valószínűleg ő az egyik karaktere Michael Konik "The Smart Money: How the World's Best Sports Bettors Beat the Bookies out of Millions" (Fájdalomdíj: Hogyan nyertek a világ legjobb sportfogadói milliókat a bukiktól) című könyvének.

"Mindenki megvolt győződve arról, hogy Kutcher óriási balek, aztán mintegy 800 ezer dollárral fejte meg a bukikat pár hét alatt. Ezután le kellett állnia" - mondta a nevének elhallgatását kérő ex-bukméker.

A Linemakers magazin Konikkal is felvette a kapcsolatot.

"A Smart Money című könyvem valóságon alapuló emlékirat, ugyanakkor szeretném tiszteletben tartani a szereplők magánéletét, ezért változtattam meg a neveket. Mást nem akarok mondani a témával kapcsolatban" - mondta Konik.

A Konik könyvében szereplő sportfogadó szindikátus feje Rick "Big Daddy" Matthews, aki feltételezések szerint valójában a híres Las Vegas-i üzletember Billy Walters. Walters bizonyítottan több százmillió dollárt nyert sportfogadással, és az egyik legsikeresebb sportfogadó csoport vezetője volt. Számos híresség forgatta meg pénzét Walters tippjeinek segítségével, például Bruce Willis, Floyd Mayweather és a pókerprofi Phil Ivey. Kutcher is ehhez a csoporthoz tartozhatott.

Címkék: sportfogadás szindikátus Ashton Kutcher Michael Konik

Szólj hozzá!

Maureen O'Connor (66) volt San Diego első női polgármestere, 1986-tól 1992-ig töltötte be a tisztséget. Hivatali idejének leteltével Las Vegas-i kaszinókban vált törzsvendéggé, hatalmas téteken játszott. A kaszinók olyan nagy játékosként tekintettek rá, hogy amennyiben játszani volt kedve, magángépet küldtek érte San Diegóba.

O'Connor kilenc év alatt közel egymilliárd dollárt (körülbelül 211 milliárd forint) forgatott meg különféle kaszinó játékokban, elsősorban videó pókeren. A pénz bizonyos részét egy az elhunyt férje, Robert O. Peterson által alapított jótékonysági szervezet számlájáról vette ki. A San Diego-i ex-polgármester 13 millió dollárt (körülbelül 2,7 milliárd forint) bukott kaszinójátékokon ebben az időszakban, ebből kétmillió dollárral (körülbelül 420 millió forint) a jótékonysági alapot károsította meg.

maureen-o-connor-1.jpgMaureen O'Connor és ügyvédje

O'Connor szerencsejáték-függőségére hivatkozva teljes körű beismerő vallomást tett a bíróságon. Ügyvédje szerint valószínűleg nemrégiben diagnosztizált agytumora okozta józan ítélőképessége elvesztését. "Soha nem akartam bántani a várost" - mondta a tárgyaláson O'Connor, majd ígéretet tett a jótékonysági alap pénzének visszafizetésére.

Az ügyészek egyetértésével a vádat két évre felfüggesztették, de amennyiben ez idő alatt törvényt sért, 10 éves börtön várhat rá, valamint 250 ezer dolláros (körülbelül 52 millió forint) bírság.

"Szomorú nap ez San Diego számára. Maureen O'Connor itt született és nevelkedett, megbecsült, nagy tekintélyű tagjává vált a városnak. Rengeteg időt áldozott arra, és nem csak munkája során, hogy jobbá tegye San Diegót..." - nyilatkozta Phillip Halpern ügyvéd.

O'Connornak jelenleg semmilyen jövedelme nincs és bankszámlája is kiürült, ugyanakkor jelentős összegre tehet szert, amennyiben megnyer egy német bank elleni pert. O'Connor 19,5 millió dollárért (körülbelül 4,1 milliárd forint) adta el családi szállóját 2005-ben, de a vád szerint átverték az üzlet során, így csak az eladási ár töredékét kapta meg. Ha megnyeri a pert, várhatóan több millió dollárt kap, ami elegendő lesz ahhoz, hogy rendezze tartozását az alapítvány felé.

Címkék: csalás szerencsejáték

Szólj hozzá!

A szerencsejátékok világa rendkívül színes, számos különc figura, őrült adrenalinvadász tűnik fel időről időre. Még a magas szinten gondolkodó, döntéseiket matematikai alapokon meghozó pókerprofik is hajlamosak őrült fogadásokkal feldobni a hétköznapokat.

Az ötszörös WSOP bajnok pókeres, Ted Forrest például kétmillió dollárt nyert Mike Matusowtól egy 2010 májusban lekötött "súlyvesztő fogadással". Az akkoriban kissé testes Forrestnek legalább 60 kilogrammra kellett fogynia kevesebb mint két hónap alatt. Forrest élete kockáztatásával nyerte meg a fogadást, a mérlegelés után azonnal vizet kért, alig volt folyadék a szervezetében...

A legőrültebb fogadások azonban nem profikhoz köthetők. Az egyik leghíresebb, ugyanakkor legmorbidabb fogadás a brit Matthew Webb nevéhez fűződik. Webb volt az első ember, aki átúszta a La Manche csatornát, 1875-ben, 21 óra 45 perc alatt teljesítette a feladatot. Később egyre veszélyesebb fogadásokat kötött, ami végül az életébe került. Webb egy 10.000 dolláros fogadás miatt vállalta, hogy átússza a Niagara-vízesést, de mindössze néhány karcsapás után elnyelte a vízH holttestét napokkal később találták meg.

Persze az őrültség is lehet kifizetődő... Ashley Revell például egy borult pillanatában úgy döntött, hogy élete során összekuporgatott teljes megtakarítását, mintegy 135 ezer dollárt, a Las Vegas-i Plaza Hotel rulettasztalához viszi. Revell a teljes összeget feltette a pirosra, és nyert, megduplázva pénzét.

Az orosz szerencsevadász, Andrei Karpov ugyan sem az életét, sem teljes vagyonát nem kockáztatta, feleségét azonban gond nélkül feltette egy pókerpartiban. A szerencse nem szegődött mellé, elvesztette a leosztást. A partit megnyerő Sergei Brodov másnap megjelent Karpovék házánál, hogy behajtsa a nyereményt, és mivel Andrei felesége, Tatiana mérhetetlenül haragudott, amiért pókeren kockáztatta őt hitvese, úgy döntött, elmegy Brodovval. Tatiana azóta elvált férjétől, és Brodovval él.

"Nagyon megalázó volt, rettenetesen szégyelltem magam. Másrészről, amint meghallottam, mit csinált a férjem, tudtam, hogy elhagyom. Sergei pedig jóképű, elbűvölő ember. Boldog vagyok vele, és örülök, hogy ő nyerte a partit" - mondta Tatiana.        

A leghülyébb fogadó képzeletbeli díját Matthew Dumbrell érdemelheti ki. Dumbrell meggyőződése volt, hogy még 2000 előtt a eljön világvége, és annyira biztos volt igazában, hogy nagyobb összeget is rátett. Valószínűleg nem realizálta, világvége esetén nehéz lesz elköltenie nyereményét, hiába kapott volna 1.000.000-szoros pénzt siker esetén.

Szólj hozzá!

Az UEFA csak márciusban véglegesíti a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság pályázatának hivatalos feltételeit, de az már biztos, hogy nem egy vagy két ország, hanem Európa 13 nagyvárosa lesz a rendező. Ezt decemberben jelentette be hivatalosan Gianni Infantino, az európai szövetség (UEFA) főtitkára.

Michel Platini UEFA-elnök a lengyel-ukrán közös rendezésű Eb-n állt elő először a fenti elképzeléssel, ami a nemzeti szövetségekkel folytatott konzultációk során pozitív fogadtatást kapott. Az európai nagyvárosokban szétszórt Eb gazdaságilag kevésbé megterhelő a rendezők számára, emellett lehetőséget ad, hogy néhány kisebb nemzet is eséllyel pályázzon, például Magyarország.

Az UEFA szakbizottsága jelenleg a tervezet konkrét megvalósításán dolgozik, a kiszivárgott információk alapján azonban csökkent az esély, hogy hazánk is bekerüljön a 13 Eb-rendező közé. Az elképzelés szerint ugyanis csak olyan városok pályázhatnak majd, amelyek legalább két nemzetközi repülőtérrel rendelkeznek.

ferihegy-gv.jpgTúl nagy terhelést jelenthetne az EB-rendezés a hazai reptérnek

A "infrastruktúrális szűrőn" sok város fennakadhat, igaz, a rendezésre esélyesnek gondolt városok (London, Berlin, Isztambul, Madrid, Róma) továbbra is versenyben maradnak. Más kérdés, hogy a tényleges feltételek még nem nyilvánosak, így azt sem tudni, hogy Budapest mondjuk a pozsonyi vagy éppen a bécsi repülőteret mennyire sütheti el "sajátjaként" egy pályázat esetében.

Az MLSZ egyelőre a hivatalos pályázati anyagot várja, a repülőterekkel kapcsolatos kérdéskört a kiírás alapján fogják elemezni. Az UEFA korábban annyit írt elő, hogy a kiemelt labdarúgó eseményeket rendező városoknak 100 km-es körzetben rendelkezniük kell nemzetközi repülőtérrel. Budapest megfelel ennek a kitételnek.

Szintén problémát jelent, hogy Budapest nem rendelkezik az Eb-rendezés követelményeinek megfelelő stadionnal, de a jelenleg tervezési fázisban lévő új nemzeti stadionunk alkalmas lesz ilyen mérkőzések rendezésére.

A budapesti Eb-rendezés esélyeit valamelyest növelheti, hogy az UEFA szeretne kisebb nemzeteket is bevonni, ezért két olyan város is rendezhet, amelynek csak 30.000 nézős stadionja van. Ugyanakkor további tíz helyszínnek legalább 50.000 néző befogadására alkalmas létesítménnyel kell rendelkeznie, a negyeddöntőktől 60.000-re nő a nézőtéri igény, amely város pedig a két elődöntőt és a döntőt akarja megrendezni - a torna végső szakaszát egy helyszínen szeretné lebonyolítani az UEFA -, legalább 70.000-es stadionnal kell rendelkeznie.

A lebonyolítási terveket és a pályázati kritériumokat várhatóan az UEFA Végrehajtó Bizottságának március 28-i ülésén véglegesítik.

Címkék: labdarúgó Magyarország Budapest Európa-bajnokság EB-rendezés

Szólj hozzá!

A legnagyobb rendszeres keddi online bajnokság a PokerStars 1 050 dollár nevezési díjú Super Tuesday tornája. Január 22-én minden idők legnagyobb Super Tuesday versenye került megrendezésre, 597-en regisztráltak. A nyereményalap 597 000 dollár lett.

Jónéhány pókerklasszis feltűnt a mezőnyben, például a 2009-es világbajnok Joe "jcada99" Cada és a WCOOP High Roller bajnok Ashley "DYBYDX" Mason. Ők nem, a magyar p*******i azonban eljutott a döntőig, második helyen várta az osztást.

A döntő asztal ültetése, zsetonállása

Szék 1: bgame153 - 112.679
Szék 2: Speedpokah - 271.507
Szék 3: OMGjonyctt - 176.575
Szék 4: eisenhower1 - 260.924
Szék 5: Pimmss - 253.101
Szék 6: p*******i - 385.869
Szék 7: zugzwang16 - 312.288
Szék 8: WATnlos - 889.494
Szék 9: Chester20o - 322.563

Sorrendben bgame153, zugzwang16, Chester20o és Speedpokah búcsúzott, majd p*******i játszott nagy kasszáért. P*******i 18 000-ig hívott, OMGjonyctt 196 950 zsetonnal all-in ment, p*******i K-Q lapokkal tartott. OMGjonyctt 8-7-et mutatott. A boardra 8-4-7-4-K érkezett, a magyar pókeres magasabb két párral nyert, és 1 060 000 zsetonnal átvette a vezetést. OMGjonycutt 5. helyen végzett.

A játékosok ezután alkut kötöttek. A legtöbb pénzt a chipleader p*******i kapta, 81 640 dollárt (körülbelül 17 millió forint). A győztesnek 6 000 dollárt (több mint 1 millió forint) hagytak bent.

A 4. helyen Pimmss búcsúzott, osztott tízesekkel vesztett eisenhower1 ászai ellen. Kevéssel később p*******i is kiesett. Egy nagy kassza elvesztése után K-J kézre pakolta középre megmaradt zsetonjait, eisenhower1 A-8-cal tartott, és semleges közös lapok érkeztek.

P*******i 3. helyen zárta a tornát, de az alkunak köszönhetően övé lett a legnagyobb nyeremény.

A Super Tuesday győzelmet eisenhower1 szerezte meg.

Végeredmény

1. eisenhower1 (Svédország) - 73 509 dollár
2. WATnlos (Németország) - 75 409
3. p*******i (Magyarország) - 81 640
4. Pimmss (Hollandia) - 71 821
5. OMGjonyctt (Egyesült Királyság) - 32 238
6. Speedpokah (Finnország) - 25 372
7. Chester20o (Lengyelország) - 19 402
8. zugzwang16 (Uruguay) - 13 432
9. bgame153 (Kanada) - 9 134

Címkék: online póker Super Tuesday

Szólj hozzá!

A Barátok Közt gyönyörű színésznője, Kiss Ramóna egy éve talált egymásra az egyik legismertebb magyar pókerjátékossal, akit most az év kiemelt nemzetközi pókerverseny-sorozatára, a PCA-ra is követett.

A WPT Bajnok Tóth Richárd ezúttal nem ért el eredményt a Bahamákon megrendezett versenyeken, de így legalább több időt tölthetett párjával a festői szépségű szigeten. A twitteren közölt képeik alapján nagyon jól érzik magukat. 

kr2-gv1.jpg

kr1-gv1.jpgKiss Ramóna a Bahamákon

kr3-gv1.jpgDrink or Not to Drink?... What a Stupid Question!!!

A PokerStars Caribbean Adventure (PCA) az év első kiemelt nemzetközi pókerverseny-sorozatának számít. Rendre hatalmas mezőny gyűlik össze a tornákon, hiszen dollármilliós nyereményekért pókerezhetnek a játékosok, emellett a Bahamák trópusi éghajlata is vonzó számukra.

A külföldi pókerklasszisok mellett a legjobb magyar kártyások is évről évre asztalhoz ülnek az Atlantis Resort & Casino kártyatermében. Idén például Zsuffa Miklós vágott zsebre nagy pénzt: 26 ezer dollárt, vagyis mintegy 5,5 millió forintot kapott a főversenyen elért 62. helyezéséért.   

Címkék: póker Bahamák Kiss Ramóna PCA

1 komment

A másságát nyíltan vállaló kétszeres WSOP bajnok, Vanessa Selbst a twitteren jelentette be, megkérte kedvese, Miranda Foster kezét, aki igent mondott.

"Eljegyeztem @mm_forstert! Mondtam neki, hogy mindenképp ma este akartam megkérni a kezét, mert szeretném, ha szerencsét hozna a holnapi Super High Roller versenyen".

Selbstnek végül nem hozott szerencsét a lánykérés, a fizető helyek előtt búcsúzott az év első kiemelt versenyének számító 100 ezer dollár nevezési díjú PCA Super High Rollertől. De ez sem rontotta el a boldogságát.

Vanessa Selbst és Miranda Foster:

vanessa-miranda-gv.jpg
A 28 éves Selbst napjaink legjobb női pókeresének számít. Két WSOP címe mellett többek közt megnyerte a 2010-es Partouche Poker Tour főversenyét, amiért 1 823 430 dollárt kapott. Teljes élő torna nyereménye 5 579 616 dollár (körülbelül 1,1 milliárd forint).

Selbst sosem csinált titkot abból, hogy saját neméhez vonzódik, blogjában több alkalommal írt erről. Ő volt az első pókeres, aki nagy nyilvánosság előtt felvállalta másságát.

Az eljegyzés bejelentése óta sokan küldtek jókívánságokat a párnak, köztük olyan ismert pókerprofik, mint például Dan O'Brien, Bryan Devonshire, Todd Terry, Shaun Deeb, Sorel Mizzi, Mike McDonald és Matt Matros.

Az egyneműek házassága az Egyesült Államok kilenc államában engedélyezett.

Címkék: póker házasság eljegyzés Vanessa Selbst Miranda Foster

Szólj hozzá!

A buffalói ferences rendi apáca, Mary Anne Rapp nővér 2006 és 2010 között összesen 128 ezer dollárt lopott (körülbelül 27 millió forint) két New York államban található templomból, a St. Mary-ből és a St. Mark-ból. A Kaszinó Akadémia tájékoztatása szerint a lopásra akkor derült fény, amikor új lelkészt kapott az egyházközösség, aki a könyvelés átvizsgálását rendelte el. A vizsgálat során "bizonyos szabálytalanságokat" fedeztek fel, amelyeket jelentettek a megyei ügyésznek. Az ezt követő teljeskörű ellenőrzés tárta fel a további részleteket.

mary-anne-rapp-2.jpgMary Anne Rapp


"Két kisebb vidéki plébániáról van szó, de az eltulajdonított összeg a nagyobb plébániák számára is jelentős volna" - mondta Kevin Keenan, a buffalói Római Katolikus Egyházmegye szóvivője.

Rapp nővérnek szerencsejáték-függősége miatt volt szüksége a pénzre, kaszinókban verte el az összeget. Emiatt kilenc és fél hónapos terápiára kötelezték és felfüggesztette rendje, de nem utasították ki..

"Nehéz időszak ez mindannyiunk számára, különösen azoknak, akik együtt éltek és dolgoztak Mary Anne-nel. Közel 50 éve közösségünk megbecsült tagja" - mondta Edith Wyss nővér.

A két templom gyülekezetéhez mintegy 600 család tartozik, Rapp mindkét helyen a lelkipásztor segítőjeként dolgozott.

A szerencsejáték-függő apáca ügyvédje, James Harrington szerint Rapp nővér nagyon jó ember, akivel semmilyen probláma nem volt korábban, egyszerű kisiklásról van szó. Az ügyészség is hajlandó lenne ejteni a vádakat, amennyiben sikerül megegyezni a plébániák kárpótlásától.

Rapp nővért a lopás ellenére is sokan elkísérték az egyházközösségből a bírósági meghallgatásra, és támogatásukról biztosították.

Címkék: függőség apáca szerencsejáték Mary Anne Rapp

Szólj hozzá!

Dean "bogan4life" Bogan a nemzetközi online pókerközösség elismert, kedvelt alakja, főként stratégiával és szponzorációval kapcsolatos írásairól ismert. Az ausztrál pókerprofi sikeres játékos, boldog családapa és kiegyensúlyozottan él, de ez nem mindig volt így, korábban súlyos depresszióval küzdött, 21 évesen öngyilkosságot kísérelt meg.

Bár barátai mellette áltak, és sokat köszönhet nekik, mint mondja, sosem mászott volna ki a gödörből a fiatalkori öngyilkosság visszaszorításáért küzdő ausztrál szervezet, az Orygen Youth Health segítsége nélkül. Ezért úgy gondolta, mivel saját élete már rendben van, itt az ideje, hogy ő segítsen másokon: nem mindennapi kihívással igyekezett pénzt gyűjteni a szervezet számára.

beer-1.png


Bogan a legnagyobb nemzetközi pókeres fórumon, a 2+2-n számolt be a kihívás részleteiről:

"Kábé tavaly ilyenkor Rowniwn (Marc Radgen - a szerk) és én végrehajtottuk az Igyál Jótékonyságból kihívást, megnéztük, ki tudja a legtöbb pénzt összegyűjteni jótékony célra sörözés közbeni pókerrel. Az akkori és mostani küldetés között nincs nagy különbség, legfeljebb, hogy a mostaniban Marc nincs benne, nincs ideje, vakációzik, vagy összejött neki valami csaj, mit tudom én.

Mint a legtöbben tudjátok, korábban depresszióm, bipoláris zavarom volt, amiről senkivel sem beszéltem, igyekeztem elrejteni, és ez odáig vezetett, hogy 21 évesen megpróbáltam gyógyszerekkel túladagolni magam a fürdőszobában. Végül megkaptam azt a segítséget, amire szükségem volt, és sikerült helyrehozni az életem. Szerencsém volt, de sok gyerek nem ilyen szerencsés. Talán egy újabb generáció kell ahhoz, hogy a hozzám hasonlók megítélése változzon a köztudatban, de remélem, csak idő kérdése, és nagyobb odafigyelést tanusít a társadalom.

Mindenkit megvisel, ha egy barát, családtag öngyilkos lesz, ilyenkor felmerülnek a vádak: látnom kellett volna; valakinek észre kellett volna vennie; pedig ott voltam; pedig valaki más ott volt; megelőzhettem volna; valaki más megelőzhette volna a tragédiát. Én most vállalom, hogy bohócot csinálok magamból 24 órás adásban, azért hogy nagyobb figyelmet kapjon ez a nem is olyan ritka probléma.

Küldetés: Kutakodtam a legtöbbet játszó pókeresek között, és azt mondhatom, a világon senki sem tolt le 800-nál több játékot egy nap során. Az egyéni legjobbam 650 darab 180 fős S&G, de most megpróbálok 900-at letolni jellemzően $8, $15 és $35 téten. Amennyiben szükséges, kisebb téteket is beveszek, hogy maximalizáljam az asztalszámom.

Tudom, hogy 35-50 asztalon pókerezni 24 órán át nem könnyű feladat, de azért én megiszom legalább 30 sört is, az eseményeket pedig live stream követhetitek.

Mikor: 2012 november 12-én éjfélkor kezdek, és 24 órán át játszom.

Adományozási eskü: Összes nyereségemmel az Orygen Youth Health munkáját támogatom, akik a mentális problémákkal küzdő fiatalokért dolgoznak, azért hogy csökkenjen a fiatalkori depressziósok és öngyilkosok száma. Az általam szponzorált játékosok rám eső profitjának 50%-át is felajánlom ugyanerre a célra. Ha veszteséges napot zárok, az elbukott összeggel megegyező pénzt utalok.

Ugyanakkor mindenféle hülye fogadásban benne vagyok, például ha valaki küld X összeget, minden alkalommal iszom egyet, például ha dobnom kell a döntő asztalon, satöbbi.

Hogy tudsz segíteni/csatlakozni: Mivel semmit sem annyira jó egyedül csinálni, jó lenne, ha csatlakoznátok hozzám a játékban, és ti is adományoznátok a cél érdekében.

Olyan emberek jelentkezését várom, akik szintén felajánlanák a napi profitjuk X százalékát, vagy mondjuk küldenének minimum $0,01-t minden játékért, amire regisztrálok. Választhatod az Orygen támogatását, vagy támogass bármilyen, a fiatalok mentális problémáival foglalkozó szervezetet a te környékeden"- írta, illetve csatolta a sörfogyasztási technikájáról készült videót.


Bár a 900 db. 180 fős Sit&Go lejátszása önmagában is nehéz feladat, Bogan később elmondta, a nagyobb figyelem eléréséért vállalta a 30 sör elfogyasztását. Úgy gondolta, ezzel nemcsak a pókeresekhez jut majd el a kihívás híre, hanem nagyobb tömegekhez is, ugyanakkor elismerte, a póker és az ivás nem a legjobb háttér egy ilyen jellegű kampányban.

Az ausztrál profi végül nem tudta lejátszania a rekordhoz szükséges játékmennyiséget, a sörökkel azonban nem akadt problémája, emellett sikerült több mint 5 ezer dollárt (körülbelül egymillió forint) nyernie, összesen pedig több mint 10 ezer dollár gyűlt össze az Orygen Youth Health számára.  

Címkék: póker jótékonyság Dean Bogan rekord-kísérlet

Szólj hozzá!

Az iPod "bűvésztrükkjeiről" ismertté vált, de a nagyobb hatás érdekében a legfrissebb technikai vívmányokat is bevető cyber illuzionista, Marco Tempest, egy kártyapakli segítségével bűvölte el a közönséget a TED (Technology, Entertainment, Design – technológia, szórakoztatás, dizájn) konferencián.   

"Egy kártyapakli jelei, számai és színei összefüggésben vannak az évszakokkal, a holdciklusokkal és a naptárral. Marco Tempest felteszi a kibővített valóságot mutató szemüvegét, és olyan kártyatrükköt mutat be, amilyet még nem láttak, lírai mesét szőve az osztás közben" - olvasható Tempest TED-es fellépésének ajánlójában.

Az első TED konferenciára 1984-ben került sor, egyszeri eseménynek szánták, de a siker miatt újra és újra megtartották, 1990-től évente megrendezik. Az Egyesült Államokon kívül Európában és Ázsiában is tartanak előadásokat, amelyeken napjaink nagy gondolkodói, meghatározó személyiségei lépnek fel.

Címkék: illuzió kártyatrükk TED Marco Tempest

Szólj hozzá!

A póker világbajnokság szeptemberben megrendezésre kerülő európai szakaszának (World Series of Poker Europe; WSOPE) egyik legemlékezetesebb, legvitatottabb összecsapására a 10 450 euró nevezési díjú Mixed Max - No Limit Hold'em versenyen került sor. A WSOP és WPT bajnok Brandon Cantu és az online profi Jonathan "FatalError" Aguiar heads-upolt a 258 047 eurót (közel 72 millió forint) érő győzelemért. A két pókeres nem bírt egymással, végül - hat óra játékot követően - a szervezők elhalasztották a folytatást, mivel a torna helyszínét adó francia Majestic Barrierében zárásra került sor - a törvények miatt reggel kötelezően be kell zárni a francia kaszinóknak.

Cantu és Aguiar az eredeti tervek szerint a következő napon folytatta volna a meccset, ám Aguiar jelezte, asztalhoz ül a WSOPE főversenyének 1B napján, ezért vasárnap helyett csak hétfőn fejezték be a párbajt. Ami a hátrányhoz visszatérő Aguiar sikerét hozta...

c-vs-a-hu.pngCantu vs. Aguiar


Cantu nehezen viselte a történteket, és a versenyt követően számos interjúban elmondta, véleménye szerint minden idők egyik legjobb világbajnoki teljesítményét nyújtotta a versenyen, valósággal megsemmisítette Aguiart a heads-upban, akinek esélye sem lett volna a győzelemre, ha nincs a hosszú halasztás. Bár ő szerette volna mielőbb befejezni a heads-upot, a szervezők időt adtak Aguiranak, hogy felkészüljön az "internetes haverokkal", így gyakorlatilag "elrabolták" tőle a karkötőt. Pedig magas nevezési díjú tornán játszottak, szigorúan kellett volna venni a kiírást.

Cantu követelte, Aguiar újra mérkőzzön meg vele, és ellenfele, aki "természetesen" jogtalannak tartja Cantu felháborodását, hiszen véleménye szerint tiszta körülmények között, megérdemelten nyert, elfogadta a kihívást.

A heads-up tétje a Mixed Max verseny első és második helyezettjének díjazásában megmutatkozó különbség: €98.588 (mintegy 27 millió forint), mindkét játékos ennyit kockáztat. A meccsre november 7-én, a Las Vegas-i Aria kaszinóban kerül sor.

Cantu és Aguiar heads-upja igencsak pikánsnak ígérkezik, hiszen a két pókeres nemcsak a vitatott kimenetelű heads-up után, de közben is többször összeszólalkozott. Az alábbi szóváltásra a 21. vakszinten került sor.

"Elképesztően rosszul pókerezel, valahogy mégis nyerni tudsz" - mondta Cantu.
"Oké, Phil" - replikázott Aguiar, a vesztes leosztásai után gyakran hisztiző Phil Hellmuth-ra utalva.
"Komolyan gondolom, végig lejátszottalak."
"Szívesen játszom veled cash game heads-upot is, ha itt végeztünk..."

A játékosok tehát, finoman fogalmazva, nem váltak barátokká az elmúlt hónapokban. Aguiar például az alábbi twitter üzenettel provokálta Cantut november 1-én.

"Helló @brandoncantu, gyere és vedd el."


bracelet-hu.pngA győzteseknek járó WSOPE karkötő


A twitter-poszt ellenére Aguiar a karkötőt nem, csak a pénzt kockáztatja a visszavágón, amit hatalmas érdeklődés övez a pókerközösségben.

Címkék: botrány heads-up visszavágó Brandon Cantu Jonathan Aguiar WSOPE

Szólj hozzá!

Ilari "Ilari FIN" Sahamies, vagyis Ziigmund kivételes teljesítménnyel jelentkezett az online high stakes asztalokon, 1 030 543 dollárt (körülbelül 220 millió forint) nyert mindössze 48 óra alatt. A finn profi hétfő délután vetette bele magát a pókerbe, és 182 ezer dollárt (közel 39 millió forint) nyert $200/$400 Pot Limit Omaha játékban. Kedden toronymagasan a legnagyobb nyerő volt 662 ezer dollár (körülbelül 142 millió forint) profittal, majd szerda hajnalban újabb 187 ezer dolláros (közel 40 millió forint) profitot könyvelt el.

Legnagyobb kasszáját kedden játszotta, 205 913 dollárt (több mint 43 millió forint) húzott magához patpatman ellen $200/$400 Pot Limit Omaha asztalon.


Legutóbb Viktor "Isildur1" Blomnak sikerült hasonló módon átgázolni az ellenfeleken. A svéd klasszis 2011 decemberében nyert 1,5 millió dollárt 48 óra alatt.

Ziigmund egyébként a remek teljesítmény ellenére sem élete szezonját futja. Október elején még az év legnagyobb high stakes vesztesei közé tartozott, és bár valamelyest elfogadhatóbbá vált mérlege, még mindig 370 592 dollár (körülbelül 79 millió forint) mínuszon áll 2012-ben.

A hónap legnagyobb nyertesei (október 24-ig):

1Il|1Il|1il|: $1 424 288 (60 347 leosztás)
LewisFriend: $662 334 (4 604)
GVOZDIKA55: $558 035 (13 953)
Ilari FIN: $468 468 (7 630)
tr1cky7: $448 635 (9 317)
Harrington10: $434 510 (5.399)
RaiseOnce: $430 112 (4 735)
Ben86: $412 734 (23 285)
KTPOKP: $406 791 (21 427)
mikki696: $309 060 (11 329)

És vesztesei:

patpatman: $1 378 227 (32.844 leosztás)
Fake Love888: $513 552 (12 347)
joiso: $483 813 (8 307)
capoch: $476 450 (5 203)
Terken89: $464 702 (3 734)
Kanu7: $462 149 (14 609)
JoeIngram1: $283 964 (6 619)
Jeans89: $206 869 (46 643)
broksi: $202 771 (7 449)
EireAbu: $197 551 (34 030)

Szólj hozzá!

A póker profik híresek arról, hogy nemcsak a pókerasztaloknál kockáztatnak nagy összegeket, az őrült fogadásoktól sem riadnak vissza. Ted Forrest például kétmillió dollárért vállalta, hogy két hónap alatt csontváz vékonyságúra fogy, Ashton Griffin pedig 70 mérföldet futott 24 óra alatt egy 300 ezer dolláros, Haseeb Qureshivel kötött fogadás kedvéért. A legnagyobb érdeklődés azonban egyértelműen azokat a fogadásokat kíséri, amelyek során küzdősportban csapnak össze póker profik.

Az első ilyen jellegű fogadás Gus Hansen és Theo Jorgensen nevéhez köthető. A két dán a koppenhágai KB Hallen sportcsarnokban húzott bokszkesztyűt 2009 februárjában, egy squash pályán történt nézeteltérés rendezése miatt. A mérkőzés Jorgensen sikerét hozta, aki 35 ezer dollárt vágott zsebre a pontozásos győzelemmel.

A későbbiekben például Bertrand "ElkY" Grospellier és Lex Veldhuis vállalt be kickbox meccset, de a két csinos pókeres hölgy, Liv Boeree és Melissa Castello összecsapását is érdemes kiemelni.

A hétvégén újabb bunyó bejelentésére került sor, amelyet a világ egyik legjobb tornajátékosaként számon tartott Shaun Deeb és a high stakes cash game specialista Richard Ashby vív egymással. A két pókeres fejenként 50 ezer dollárt kockáztat, és sokan meglepődtek, hogy Deeb elfogadta Ashby kihívását, hiszen finoman fogalmazva sem sportos alkatáról híres.

shaun-deeb-boksz-gv.jpg

Deeb mindenesetre nincs megijedve, vagy csak nem mérte fel kellően a helyzetet, hiszen mindössze annyit írt a meccsről a twitteren: "szórakoztató módja lesz annak, hogy magamra szedjek egy kis erőnlétet".


Gus Hansen vs Theo Jorgensen


ElkY vs Lex Veldhuis


Liv Boeree vs Melissa Castello

Címkék: póker boksz bunyó shaun deeb richard ashby

Szólj hozzá!

Kimagasló "magyar" eredmény született a szeptemberi World Championship of Online Pokeren (WCOOP), vagyis az online póker világbajnokságon. Az mrw8419 nicken pókerező játékos megnyerte a 215 dollár nevezési díjú No Limit Hold'em versenyt, amivel 164 619 dollárt (körülbelül 36,6 millió forint) vágott zsebre.

Az ismeretlen pókeresről hamar kiderült, valójában nem magyar, a Fekete Pénteket követően Magyarországon letelepedő amerikai profi, Michael Weisbrod rejtőzik az mrw8419 nick mögött. Weisbrod több amerikai high stakes pókeressel, név szerint Reese Newell-lel, Michael Leow-val, Michael Songgal és Kurt Fruchtmannal bérel egy budapesti ingatlant, fővárosunkból fosztogatják ellenfeleiket az internetes asztaloknál. Elsősorban cash game heads-up specialisták, csak ritkán játszanak tornákat.

hs-regek-bp-1.jpg
A fiatal profik többek közt az online pókervébé sikerről, a pókerrel keresett hatalmas pénzekről és a budapesti életről nyilatkoztak a Póker Akadémiának.

Az interjú ide kattintva megtekinthető.

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma (United States Department of Justice, röviden: DOJ), egy FBI akció keretében, 2011. április 15-én tiltotta le a három legnagyobb online póker szolgáltató, a PokerStars, a Full Tilt Poker és az UB.com oldalait. A játékosok nem érhették el a termeket, helyette egy figyelmeztető üzenet kaptak, amely szerint az FBI bezárta az oldalt, a termek ellen pedig eljárás indult a szövetségi törvények megsértése miatt. A tulajdonosakat és a termek vezető beosztásban lévő menedzsereit csalással, pénzmosással és illegális szerencsejáték-szervezéssel vádolták meg.

Az Egyesült Államokban 2006 óta tilos az online szerencsejáték, de az oldalak megkerülték a szabályozást, és fogadták az amerikai játékosokat.

A Fekete Péntek eseményeit követően az online póker termek kitiltották USA játékosaikat, ami nemcsak az iparágra volt negatív hatással, de az amerikai internetes pókerprofik is elvesztették megélhetésüket. Néhányan közülük az élő póker felé fordultak, a legtöbben viszont elhagyták otthonukat, szétszóródtak a nagyvilágban. Sokak számára a közeli Kanada jelentette a célállomást, de sokan tették át székhelyüket Közép- és Dél-Amerikába és természetesen Európába is.

Bár a legtöbb Európába költöző amerikai pókeres az Egyesült Királyságot választotta új otthonául, az elmúlt hónapokban Magyarország is az USA pókeresek kedvelt lakhelye lett. Legutóbb például a világ egyik legsikeresebb, legtöbbre tartott pókerese, Daniel "jungleman12" Cates költözött Budapestre.

Szólj hozzá!

Phil Ivey-t sokan a világ legjobb pókeresének tartják. Nyolc pókervilágbajnoki címe van, teljes élőtorna-nyereménye pedig 17,5 millió amerikai dollár (3,8 milliárd forint), de élő és online cash game játékban is hatalmas összegeket nyert.

Ivey azonban nemcsak a pókerasztalnál tölti szívesen idejét, megszállottja a különféle kaszinójátékoknak, főként a crapsnek, de például baccarat asztaloknál is gyakran feltűnik.

Phil-Ivey-8.jpg

Az amerikai nemrégiben az Egyesült Királyság legnagyobb múltú kaszinóját, a 184 éve alapított Crockfordsot is meglátogatta, egy gyönyörű ázsiai nő társaságában, akivel két éjszaka összesen hét órát töltött a baccarat asztalnál, a játék egyik változatát, a Punto Bancót játszották.

Ivey először 50 000 font (17,5 millió forint)/osztás fogadott, de alacsonynak találta ezt az összeget, és megkérte a kaszinó vezetőit, hadd játsszon 150 000 font/osztás tétben. Erre engedélyt kapott, és bár a játék elején 500 000 font mínuszba került, végül  2 300 000 font pluszban zárta az első estét, másnap pedig folytatódott nyerőszériája, összesen 7 300 000 font (2,5 milliárd forint) nyereménnyel zárt.

Az ekkora összegű nyereményeket az általános gyakorlat szerint a kaszinók átutalással fizetik a nyertes számlájára, Ivey azonban hiába várta pénzét, csak a körülbelül egymillió dollárnak megfelelő beszállót kapta meg. A kaszinó hamarosan tájékoztatta, összejátszás gyanúja miatt vizsgálatot indítottak ellene.

Bár hivatalos hír nem került nyilvánosságra azzal kapcsolatban, mi ébresztette fel a gyanút, kiszivárgott információk szerint az Ivey társaságában lévő csinos hölgy lehetett az ok, akit több kaszinóból kitiltották már hasonló vádakkal.

A jelenleg maláj tulajdonban lévő Crockfords vezetői Kuala Lumpurból küldtek szakértőket a vizsgálathoz, akik a teljes játékról készült videóanyagot megtekintették, illetve kihallgatták a krupiét is, de egyelőre semmilyen csalásra utaló jelet nem találtak, sőt megállapították, biztosan nem voltak jelöltek a játékban felhasznált lapok.

Ugyanakkor mivel a baccarat is az osztott lapok játéka, lehetőség van a kártyák számolására is. A blackjackhez hasonlóan az érkező lapok itt is befolyásolják a következő lapok megjelenésének esélyeit, bár a backjack során ennek jóval nagyobb jelentősége van, mivel ott a játékos képes befolyásolni a játék menetét (kérhet lapot, vagy megállhat).

Ivey és a kaszinó ügyvédei jelenleg tárgyalásban állnak. A nyolcszoros WSOP-bajnok egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

Címkék: csalás phil ivey baccarat Crockfords

17 komment

Antonio Esfandiari a világ legtöbbet nyert torna játékosa, 23,4 millió dollárt (körülbelül 5,2 milliárd forint) kártyázott össze eddigi pályafutása során. Legnagyobb sikerét a nyári pókervébén (WSOP) aratta, megnyerte minden idők legdrágább versenyét, az 1 000 000 dollár nevezési díjú Big One-t, amivel 18,3 millió dollárt vágott zsebre.

esf-bg-14.PNG
Esfandiari, aki a napokban ismét szép sikert aratott, megnyerte a póker világbajnokság európai szakaszának (WSOP Europe) 1 000 eurós No Limit Hold'em versenyét (126 ezer euró nyeremény), nemcsak kártyatudásáról híres, hanem extravagáns életmódjáról is, Big One győzelmét követően például hosszú party-túrába kezdett, előbb Michael Phelpsszel és más barátokkal a Maldív-szigeteken bulizott, majd a nevadai sivatagba tette át székhelyét, ahol részt vett a világ legőrültebb fesztiválján, a Burning Man-en.

A 34 éves amerikai pókerprofi a csinos hölgyeket sem veti, és bár a legmagasabb téteken érzi igazán elemében magát a pókerasztalnál, dögös szupermodellek kedvéért egy kis strip pókerre is kapható. Az alábbi videóban Esfandiari és más pókerprofik készülnek vetkőzős pókerben összecsapni a Sara Jean Underwood fémjelezte modellcsapattal.

Esfandiari 4:00-tól tűnik fel:

Címkék: póker vetkőzés szupermodell Antonio Esfandiari strip póker Sara Jean Underwood

Szólj hozzá!

A póker világbajnokság nyári szakaszát (WSOP) szokás szerint a szeptemberben megrendezésre kerülő európai felvonás követi (WSOP Europe), amelynek versenyei ugyancsak részét képezik a vébének. Az idei WSOP Europe szeptember 23-án indult, összesen hét verseny került a hivatalos programba.

Az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt torna a 10 450 euró (közel 3 millió forint) nevezési díjú Mixed Max verseny volt. Az először a programba kerülő torna érdekessége, hogy az első napon kilencfős, a másodikon hatfős, a harmadik napon pedig heads-up asztalokon játszik a mezőny.

brandon-cantu-wsope2012-gv.jpgBrandon Cantu

A verseny döntő párbaját a kétszeres WSOP bajnok Brandon Cantu és Jonathan Aguiar játszotta a 258 047 eurós (71,5 millió forint) fődíjért. A két profi végül 6 órás küzdelem után sem jutott dűlőre egymással, és mivel a torna helyszínét adó Majestic Barriere kaszinóban zárásra került sor - a francia törvények miatt reggel kötelezően be kell zárni a helyi kaszinóknak -, a szervezők elhalasztották a folytatást.

Bár az eredeti tervek szerint másnap folytatódott volna a meccs, Aguiar jelezte, asztalhoz ül a WSOP Europe főversenyén, ezért újabb nappal halasztottak a szervezők, és a folytatás a hátrányhoz visszatérő Aguiar sikerét hozta.

A vesztes Cantu igencsak nehezen viselte a történteket, és indulatos interjút adott. Mint elmondta, a halasztás során a szervezők mindenben Aguiar feltételeit tartották elsődlegesnek, és bár ő szerette volna mielőbb befejezni a párbajt, időt adtak Aguiranak, hogy felkészüljön az "internetes haverokkal" a játékából, így gyakorlatilag "elrabolták" tőle a szervezők a karkötőt. Cantu szerint minden idők egyik legjobb világbajnoki teljesítményét nyújtotta a versenyen, valósággal megsemmisítette Aguiart a heads-upban, esélye sem lett volna ellenfelének a győzelemre, ha nincs a hosszú halasztás.

Cantu kifakadása megosztja a közvéleményt. Sokak szerint egyszerű hisztiről van szó, nem viseli jól a vereséget a sikerhez szokott pókeres, mások szerint viszont valóban hibáztak a szervezők, egy ekkora nevezési díjú versenyen nem adhattak volna haladékot egyik játékosnak sem, ragaszkodni kellett volna a kiíráshoz.

Címkék: póker wsope brandon cantu

Szólj hozzá!

Az ATP férfi világranglista jelenlegi harmadik helyezettje, Rafael Nadal keményen dolgozik azon, hogy minél jobb pókeres váljon belőle. Erre a mentalitásra építette a PokerStars Nadal fémjelezte kampányát is. A legfrissebb videóban Nadal a blöffölés képességét igyekszik fejleszteni: feladata, hogy elhitesse egy golfpálya vendégeivel, ő nem Nadal, a teniszcsillag, hanem Tony, a recepciós...

A piacvezető online pókerterem, a PokerStars július 21-én jelentette be, profi csapatába igazolta 2008 olimpiai aranyérmesét, és Nadal pókeres megjelenése a mai napig slágertémák számít a pókervilágban.

"Nem érdekel, hogy a legjobb 200 között vagyok a világon, vagy én vagyok a legbénább - csak arra törekszem, hogy önmagamhoz mérten a legjobbamat nyújtsam a kártyaasztaloknál. Amikor a barátaimmal golfozunk, akkor is a legjobbamat akarom hozni, ezért olyankor is nagyon keményen dolgozom. A pókerben is az a cél, hogy napról napra fejlődjek. A PokerStars saját edzőt fogadott nekem, és tanácsokat kapok a terem játékosaitól a világ minden tájáról, vagyis minden körülmény adott a fejlődéshez" - nyilatkozta PokerStars szerződésének aláírását követően.

Nadal jelenleg ráér a pókerrel foglalkozni, hiszen az angol nyílt teniszbajnokságon lépett pályára utoljára, ezután makacs térdsérülése miatt nem vett részt a londoni olimpián és a US Openen sem. Várhatóan a novemberi ATP-világbajnokságot is kihagyja.

Címkék: reklám póker blöff rafa nadal

Szólj hozzá!

Miközben a pókeres hölgyek egyre szebb sikereket szállítanak a kártyaasztaloktól, Vanessa Selbst például idén már második póker világbajnoki karkötőjét szerezte meg, 5,4 millió dollárra növelve élő torna nyereményét, a gyönyörű modellek számára is kiugrási lehetőséget jelent a póker világa. Többek közt a magyar szépségkirálynő, Polgár Kriszta is a pókerben találta meg a számítását: pókeres eredményei mellett a Peoples Poker Tour (PPT) arca volt, emellett élő és online pókertermet is képviselt.

polgar-gv-45.png
A póker leghíresebb reklámbabái azonban egyértelműen az amerikai World Poker Tour (WPT) sorozatot hirdető Royal Flush Girls csapathoz tartoznak. A Royal Flush Girls tagság egyenes utat jelent a csinos hölgyek számára a nemzetközi celebvilág felé, leghíresebb tagjuk, Melanie Iglesias ma már producerekkel a háta mögött építgeti énekesi karrierjét.

Nemrégiben Brittany Bell, Ivy Teves, Danielle Ruiz, Tugba Ercan, Jeannie Duffy és Angelique Velez is klippel jelentkezett, a szexi pókeres csajok rappelve promótálják a WPT sorozatot. Bár zenei teljesítményüket nem értékelnénk, látnivaló bőven akad...

Címkék: póker rap wpt royal flush girls

Szólj hozzá!

Michael Phelps négy aranyérmet szerzett a 2012-es olimpián. A londoni éremhalmozást követően figyelme ismét legfőbb szenvedélye, a póker felé fordult: előbb a Maldív-szigeteken nyaralt pókeres barátaival - barátnőjét, Megan Rossee-t is otthon hagyta -, az elmúlt néhány napban pedig a Las Vegas-i Caesar's Palace kaszinó magas tétes pókerasztalain kártyázott.

phelps-index (1).jpg

Phelps már régóta hangoztatja, úszókarrierje befejeztével pókeresként szeretne sikereket elérni, ám eredményei eddig nem igazolták tehetségét a kártyában, számítások szerint több százezer dollárt hagyott a pókerasztaloknál.

A vegasi portya alkalmával viszont sokat nyert, legjobb napján 100 ezer dollár (22 millió forint) nyereménnyel távozott. Eredménye valószínűleg annak is köszönhető, hogy ezúttal nem profik közt igyekezett helytállni, hanem gazdag üzletemberek szerettek volna kártyázni az olimpiai bajnokkal.

Címkék: póker high michael phelps stakes

Szólj hozzá!

Már beszámoltunk róla, Sam Trickettel nagyon szalad a szekér, csak az elmúlt két évben 14,8 millió amerikai dollárt nyert versenyeken, ami mintegy 3,2 milliárd forintnak felel meg. Igaz, a brit pókeres a Matcbookkal kötött szponzori szerződése miatt csak nyereménye felét vágja zsebre (a megállapodás szerint szponzora fizeti nevezési díjait, cserébe viszont Trickett nyereményének fele a Matchbookot illeti), az összeg azonban - visszafogottan fogalmazva - így is jelentős.

sam_trickett_88.jpg

Bár a high stakes profi számára minden adott a fényűző élethez, jellemzően nem szórja a pénzt, például a mai napig szülővárosában, Retfordban lakik.

Trickett néhány napja mégis komoly összegtől szabadult meg, egy Ferrari 458 Spiderrel tért haza, aminek értéke 65 millió forint körül mozog.

"Életem legrosszabb pénzügyi döntését hoztam, de nem tudom letörölni a vigyort a képemről" - írta.

ferrari-spider-trickett.jpg

A feltűnő sportkocsik persze ma már a póker profik védjegyének számítanak, emlékezetes, amikor az online profi "p0krparty" Lamborghinivel üzent riválisának, akitől egyetlen játszmában nyerte el a gépjármű árát.

pokrparty-gavz-63.jpg"Köszi Gavz; Féltékeny vagy?; - P0krpaty"

 

Címkék: póker 458 Ferrari Spider sam trickett

1 komment

A 22 éves high stakes pókeres, Jens "Jeans89" Kyllönen eddig remek évet tudhat maga mögött, 1,5 millió dollárt (mintegy 330 millió forint) nyert magas tétes online játékokban. Ezzel az 5. legnagyobb internetes nyerőnek számít 2012-ben cash game asztalokon.

jens-kyllonen-gv-3.jpgJens Kyllönen

A finn profi tehát igencsak magasra száguldott a póker hullámvasútján, sikereinek köszönhetően pedig úgy döntött, egy űrhajót is kipróbál: a  Virgin Galactic űrhajójának fedélzetén hagyja el a Földet várhatóan 2014-ben. Az utazás 160 ezer euróba került (körülbelül 35 millió forint), ami bagatell kiadás Kyllönennek, a $1 000 000 nevezési díjú WSOP Big One tornára is gond nélkül kicsengette a regisztrációs díjat, bár kétségtelen, szponzorok segítségével.

A verseny egyébként kudarcot hozott Kyllönen számára, a 46. helyet szerezte meg 48 induló között, az űrrepülés várhatóan jóval nagyobb élményt jelent majd.

"Mindig is lenyűgözött az űr, és most lehetőségem van rá, hogy az elsők között eljussak oda, úgy éreztem, ezt semmiképp sem hagyhatom ki" - nyilatkozta Kyllönen, akinek néhány napos kiképzésen kell majd részt vennie az utat megelőzően a SpacePort America űrrepülőtéren.

Az Új-Mexikóban található Spaceport America a világ első kereskedelmi célokra készült űrrepülőtere, a brit milliárdos Richard Branson és cége, a Virgin Galactic tulajdonában áll. A tervek szerint idén kezdődik meg a kereskedelmi űrutazás.


Korábban a világhírű Cirque de Soleil cirkusztársulat milliárdos tulajdonosa, nem mellesleg a póker történetének legnagyobb vesztője, Guy Laliberté is részt vett egy űrutazáson, 35 millió dollárt fizetett a retúrjegyért, és 12 napot töltött a Nemzetközi Űrállomáson.

Címkék: póker világűr űrrepülés jens kyllonen

Szólj hozzá!

Antonio Esfandiari már azelőtt is a pókertársadalom jellegzetes és népszerű figurája volt, hogy idén júliusban történelmet írt: megnyerte ugyanis minden idők legdrágább pókerversenyét, a Cirque du Soleil-tulajdonos Guy Laliberté által szervezett Big One versenyt. A tornára $1.000.000 volt a nevezési díj, Esfandiari győzelme pedig $18.346.673-t, mostani árfolyamon mintegy 4.081.217.000 Ft-ot hozott számára. De mit lehet ennyi pénzzel kezdeni? A Mágus becenevű pókeresnek, úgy tűnik, nagyon határozott elképzelései vannak.

Michael-Phelps-eshirespokerbaratai.jpg

Idén júliusban Antonio Esfandiari megnyerte a World Series of Poker 55. számú versenyét. Az $1.000.000 nevezési díjú torna minden idők legdrágábbja volt, így az első helyezésért járó díj is rekord összegnek számít: $18.346.673, vagyis csaknem 4,1 milliárd forint. Bár sejthető, hogy ennek egy része szponzorait illeti, minden bizonnyal elég marad a számláján ahhoz, hogy ezentúl bármilyen elképzelését megvalósíthassa.

A gyakorlatban Esfandiari elsőként a Maldív-szigetekre utazott egy kis pókeres vakációra; útján olyan sztárok kísérték, mint Phil Laak, Jeff Gross és Michael Phelps, akiről köztudott, hogy remekül érzi magát pókeres barátai társaságában és még az Olimpia záróünnepségét is kihagyta az utazás kedvéért.

Bár a nyaralás már véget ért, a Mágus máris a nyár legnagyobb dobására készül, legalábbis Twitteres bejegyzései alapján ezt várta a legjobban: jó barátjával, Phil Laakkal idén is ellátogatnak a népszerű Burning Man fesztiválra, mely a maga felszabadító, kissé szürreális élményével sok amerikai életét változtatta már meg gyökeresen:

"Kevesebb mint egy hét van hátra, aztán pakolunk és megyünk a Burning Manre. Egész évben MOST vagyok a legizgatottabb. Készen állsz, @RealPhilLaak?!? " – írta Twitterén Esfandiari.

Az élményt talán még az sem rontja el számukra, hogy a póker világ egyik legvitatottabb megítélésű szereplője is szeretne velük tartani, Mike "The Mouth" Matusow:

"@MagicAntonio hogyan tudom megszervezni az utat, mindig is el akartam rá menni #hívj" – írta neki.

A teli pénztárcának azonban van még egy előnye: a vállalkozó kedvűeket a legőrültebb, legabszurdabb és néha legmegalázóbb helyzetekbe lehet hozni külön fogadások révén. Esfandiari például fent említett cimborájával, Jeff Gross-szal kötött fogadást $30.000 értékben, hogy Gross nem tud 6 hónapig cölibátusban élni.

"ŐRÜLT fogadás! @Jgross5 nem érhet nőhöz EGYÁLTALÁN a következő 6 hónapban. ölelés, véletlen érintkezés megengedett – de SEMMI szexualitás" – tette közzé a feltételeket.

Gross külön Twittert indított a fogadás idejére, melyen követhetőek a szenvedései. Eddigi utolsó, releváns bejegyzése így hangzik:

"Már két hete élek cölibátusban. Én vagyok az esélytelenebb, de megcsinálom."

A pókeres körökben közvetlen és laza stílusa miatt rendkívül népszerű Esfandiari bő másfél hónapja egy életre biztosította magának az anyagi biztonságot, így már nyugodtan ráér a következő fogadáson törni a fejét. Szerintetek mit talál ki legközelebb?

Címkék: póker

Szólj hozzá!