Lapcsaládunk

Hatharom.com

Nincs megjeleníthető elem

Sportfogadás

Érdekességek a sportfogadás világából.

Friss topikok

Az ingatlan értékesítéssel foglalkozó Harry Kakavas a világ egyik legnagyobb high roller szerencsejátékosa, 14 hónap alatt nem kevesebb, mint másfél milliárd dollárt vesztett szerencsejátékon.

A másfél milliárdos összeg jelentős részét még nem fizette ki, illetve hitelekből fizetett, hatamas banktartozásokat halmozott fel. Most igyekszik kibújni az adósság alól, beperelte a melbourne-i Crown kaszinót, ahol a pénzt elvesztette.

420kakavas-420x0.jpg
Kakavas ügyvédei arra hivatkoztak az ausztrál Legfelsőbb Bíróság előtt, hogy a Crown kaszinó vezetése, alkalmazottai tudtak az ausztrál üzletember szerencsejáték-függőségéről, amit lelkiismeretlen módon kihasználtak. Az elismert ügyvéd, Allan Myers QC kijelentette, ügyfele szerencsejáték-függősége orvosilag diagnosztizált, a játékszenvedély miatt képtelen racionális döntéseket hozni a kaszinójátékok asztalainál.

Myers többek közt bizonyítékként mutatta be Kakavas pszichológusának levelét. A pszichológus arra kérte a Crown kaszinót a levélben, hogy szerencsejáték-függősége miatt tiltsák ki páciensét a kaszinóból, ez azonban nem történt meg. "Bizonyíthatóan tudták, hogy ez az ember nem képes kordában tartani szenvedélyét" - mondta Myers a bíróságon. A Sydney-i Star City kaszinó 2000-ben kitiltotta Kakavast a függőség miatt, a Crown ezzel is tisztában volt.

Kakavas kálváriája 2004 novemberében kezdődött, ekkor találkozott egy Las Vegas-i kaszinóban Kerry Packerrel, a Crown egyik vezető beosztásban lévő alkalmazottjával és John Williamsszel, aki a Crown tulajdonosának fia. Packer és Williams rábeszélték Kakavas, hogy amerikai kaszinók helyett inkább náluk játsszon.

Kakavas 2006 májusában néhány óra alatt 164 millió dollárt vesztett a Crownban, mert olyan exkluzív baccarat játékot kínáltak neki, ahol egyetlen osztás 300 ezer dollár volt.

 Az ausztrál Legfelsőbb Bíróság egyelőre nem hozott döntést, az ügy folyamatban van.

A bejegyzés trackback címe:

https://gamblingvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr615205561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.04.22. 23:41:20

Van ez igy. A "sajnalat" valahogy nem jutott eszembe.

Címkék: szerencsejáték Kakavas Crown kaszinó

1 komment

süti beállítások módosítása