Lapcsaládunk

Hatharom.com

Nincs megjeleníthető elem

Sportfogadás

Érdekességek a sportfogadás világából.

Friss topikok

Ashton Kutcher egy az Esquire magazinnak adott februári interjúban elmondta, korábban tagja volt az egyik legnagyobb amerikai sportfogadó szindikátusnak. Kutcher elsősorban egyetemi futballra fogadott, és hatalmas összegeket nyert.

"Körülbelül 750 ezer dollárt nyertünk négy hét alatt egyetemi futball fogadásokkal. Nagyon szórakoztató volt, de aztán feltűnt a bukmékereknek a dolog. Eleinte azt gondolhatták, hogy itt ez az idióta színész egy csomó pénzzel, aki egyszerűen csak imádja a focit" - mondta Kutcher.

Ashton-Kutcher-Iowa-meccs-gv.jpgAshton Kutcher az Iowa meccsén

"A futballban alapvetően számszaki anomáliákat kerestünk. Például a hendikepes fogadásoknál fontos, hogy nagyobb mintát játssz, vagyis minden héten több eseményre fogadj. Ezért jó a sport, különösen az egyetemi foci, mert sok meccsre fogadhatsz egy időben. A hendikepes fogadók tehát egy időben sok eseményen rámennek a hendikepekre, a ház viszont arra törekszik, hogy minden oldalon körülbelül azonos számú fogadás legyen, hiszen így biztosított a profitjuk, ezért változtatnak az oddsokon."

"Emiatt alakulnak ki számszaki anomáliák. Ha radikálisan a fogadás egyik oldala felé billen a mérleg nyelve, változtatnak, így jobb esélyeket kaphatsz a valós esélyeknél. Az ezzel való játszadozás körülbelül 40% statisztikai előnyt jelenthet, de elég komplikált a dolog. Emellett nagyon sok információt kell begyűjteni, például hogy egy csapat hogyan teljesít a különböző pályaborításokon, vagy különféle időjárási körülmények között. De a szindikátus tagjai ehhez nagyon értenek".     

Az egyik korábbi Las Vegas-i bukméker megerősítette a Linemakers magazin számára, hogy Kutcher valóban sokat fogadott a 2000-es évek elején, és valószínűleg ő az egyik karaktere Michael Konik "The Smart Money: How the World's Best Sports Bettors Beat the Bookies out of Millions" (Fájdalomdíj: Hogyan nyertek a világ legjobb sportfogadói milliókat a bukiktól) című könyvének.

"Mindenki megvolt győződve arról, hogy Kutcher óriási balek, aztán mintegy 800 ezer dollárral fejte meg a bukikat pár hét alatt. Ezután le kellett állnia" - mondta a nevének elhallgatását kérő ex-bukméker.

A Linemakers magazin Konikkal is felvette a kapcsolatot.

"A Smart Money című könyvem valóságon alapuló emlékirat, ugyanakkor szeretném tiszteletben tartani a szereplők magánéletét, ezért változtattam meg a neveket. Mást nem akarok mondani a témával kapcsolatban" - mondta Konik.

A Konik könyvében szereplő sportfogadó szindikátus feje Rick "Big Daddy" Matthews, aki feltételezések szerint valójában a híres Las Vegas-i üzletember Billy Walters. Walters bizonyítottan több százmillió dollárt nyert sportfogadással, és az egyik legsikeresebb sportfogadó csoport vezetője volt. Számos híresség forgatta meg pénzét Walters tippjeinek segítségével, például Bruce Willis, Floyd Mayweather és a pókerprofi Phil Ivey. Kutcher is ehhez a csoporthoz tartozhatott.

A bejegyzés trackback címe:

https://gamblingvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr15094519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: sportfogadás szindikátus Ashton Kutcher Michael Konik

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása