Lapcsaládunk

Hatharom.com

Nincs megjeleníthető elem

Sportfogadás

Érdekességek a sportfogadás világából.

Friss topikok

Maureen O'Connor (66) volt San Diego első női polgármestere, 1986-tól 1992-ig töltötte be a tisztséget. Hivatali idejének leteltével Las Vegas-i kaszinókban vált törzsvendéggé, hatalmas téteken játszott. A kaszinók olyan nagy játékosként tekintettek rá, hogy amennyiben játszani volt kedve, magángépet küldtek érte San Diegóba.

O'Connor kilenc év alatt közel egymilliárd dollárt (körülbelül 211 milliárd forint) forgatott meg különféle kaszinó játékokban, elsősorban videó pókeren. A pénz bizonyos részét egy az elhunyt férje, Robert O. Peterson által alapított jótékonysági szervezet számlájáról vette ki. A San Diego-i ex-polgármester 13 millió dollárt (körülbelül 2,7 milliárd forint) bukott kaszinójátékokon ebben az időszakban, ebből kétmillió dollárral (körülbelül 420 millió forint) a jótékonysági alapot károsította meg.

maureen-o-connor-1.jpgMaureen O'Connor és ügyvédje

O'Connor szerencsejáték-függőségére hivatkozva teljes körű beismerő vallomást tett a bíróságon. Ügyvédje szerint valószínűleg nemrégiben diagnosztizált agytumora okozta józan ítélőképessége elvesztését. "Soha nem akartam bántani a várost" - mondta a tárgyaláson O'Connor, majd ígéretet tett a jótékonysági alap pénzének visszafizetésére.

Az ügyészek egyetértésével a vádat két évre felfüggesztették, de amennyiben ez idő alatt törvényt sért, 10 éves börtön várhat rá, valamint 250 ezer dolláros (körülbelül 52 millió forint) bírság.

"Szomorú nap ez San Diego számára. Maureen O'Connor itt született és nevelkedett, megbecsült, nagy tekintélyű tagjává vált a városnak. Rengeteg időt áldozott arra, és nem csak munkája során, hogy jobbá tegye San Diegót..." - nyilatkozta Phillip Halpern ügyvéd.

O'Connornak jelenleg semmilyen jövedelme nincs és bankszámlája is kiürült, ugyanakkor jelentős összegre tehet szert, amennyiben megnyer egy német bank elleni pert. O'Connor 19,5 millió dollárért (körülbelül 4,1 milliárd forint) adta el családi szállóját 2005-ben, de a vád szerint átverték az üzlet során, így csak az eladási ár töredékét kapta meg. Ha megnyeri a pert, várhatóan több millió dollárt kap, ami elegendő lesz ahhoz, hogy rendezze tartozását az alapítvány felé.

A bejegyzés trackback címe:

https://gamblingvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr685082047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: csalás szerencsejáték

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása