Lapcsaládunk

Hatharom.com

Nincs megjeleníthető elem

Sportfogadás

Érdekességek a sportfogadás világából.

Friss topikok

A szerencsejátékok világa rendkívül színes, számos különc figura, őrült adrenalinvadász tűnik fel időről időre. Még a magas szinten gondolkodó, döntéseiket matematikai alapokon meghozó pókerprofik is hajlamosak őrült fogadásokkal feldobni a hétköznapokat.

Az ötszörös WSOP bajnok pókeres, Ted Forrest például kétmillió dollárt nyert Mike Matusowtól egy 2010 májusban lekötött "súlyvesztő fogadással". Az akkoriban kissé testes Forrestnek legalább 60 kilogrammra kellett fogynia kevesebb mint két hónap alatt. Forrest élete kockáztatásával nyerte meg a fogadást, a mérlegelés után azonnal vizet kért, alig volt folyadék a szervezetében...

A legőrültebb fogadások azonban nem profikhoz köthetők. Az egyik leghíresebb, ugyanakkor legmorbidabb fogadás a brit Matthew Webb nevéhez fűződik. Webb volt az első ember, aki átúszta a La Manche csatornát, 1875-ben, 21 óra 45 perc alatt teljesítette a feladatot. Később egyre veszélyesebb fogadásokat kötött, ami végül az életébe került. Webb egy 10.000 dolláros fogadás miatt vállalta, hogy átússza a Niagara-vízesést, de mindössze néhány karcsapás után elnyelte a vízH holttestét napokkal később találták meg.

Persze az őrültség is lehet kifizetődő... Ashley Revell például egy borult pillanatában úgy döntött, hogy élete során összekuporgatott teljes megtakarítását, mintegy 135 ezer dollárt, a Las Vegas-i Plaza Hotel rulettasztalához viszi. Revell a teljes összeget feltette a pirosra, és nyert, megduplázva pénzét.

Az orosz szerencsevadász, Andrei Karpov ugyan sem az életét, sem teljes vagyonát nem kockáztatta, feleségét azonban gond nélkül feltette egy pókerpartiban. A szerencse nem szegődött mellé, elvesztette a leosztást. A partit megnyerő Sergei Brodov másnap megjelent Karpovék házánál, hogy behajtsa a nyereményt, és mivel Andrei felesége, Tatiana mérhetetlenül haragudott, amiért pókeren kockáztatta őt hitvese, úgy döntött, elmegy Brodovval. Tatiana azóta elvált férjétől, és Brodovval él.

"Nagyon megalázó volt, rettenetesen szégyelltem magam. Másrészről, amint meghallottam, mit csinált a férjem, tudtam, hogy elhagyom. Sergei pedig jóképű, elbűvölő ember. Boldog vagyok vele, és örülök, hogy ő nyerte a partit" - mondta Tatiana.        

A leghülyébb fogadó képzeletbeli díját Matthew Dumbrell érdemelheti ki. Dumbrell meggyőződése volt, hogy még 2000 előtt a eljön világvége, és annyira biztos volt igazában, hogy nagyobb összeget is rátett. Valószínűleg nem realizálta, világvége esetén nehéz lesz elköltenie nyereményét, hiába kapott volna 1.000.000-szoros pénzt siker esetén.

A bejegyzés trackback címe:

https://gamblingvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr25076717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása