Lapcsaládunk

Hatharom.com

Nincs megjeleníthető elem

Sportfogadás

Érdekességek a sportfogadás világából.

Friss topikok

A buffalói ferences rendi apáca, Mary Anne Rapp nővér 2006 és 2010 között összesen 128 ezer dollárt lopott (körülbelül 27 millió forint) két New York államban található templomból, a St. Mary-ből és a St. Mark-ból. A Kaszinó Akadémia tájékoztatása szerint a lopásra akkor derült fény, amikor új lelkészt kapott az egyházközösség, aki a könyvelés átvizsgálását rendelte el. A vizsgálat során "bizonyos szabálytalanságokat" fedeztek fel, amelyeket jelentettek a megyei ügyésznek. Az ezt követő teljeskörű ellenőrzés tárta fel a további részleteket.

mary-anne-rapp-2.jpgMary Anne Rapp


"Két kisebb vidéki plébániáról van szó, de az eltulajdonított összeg a nagyobb plébániák számára is jelentős volna" - mondta Kevin Keenan, a buffalói Római Katolikus Egyházmegye szóvivője.

Rapp nővérnek szerencsejáték-függősége miatt volt szüksége a pénzre, kaszinókban verte el az összeget. Emiatt kilenc és fél hónapos terápiára kötelezték és felfüggesztette rendje, de nem utasították ki..

"Nehéz időszak ez mindannyiunk számára, különösen azoknak, akik együtt éltek és dolgoztak Mary Anne-nel. Közel 50 éve közösségünk megbecsült tagja" - mondta Edith Wyss nővér.

A két templom gyülekezetéhez mintegy 600 család tartozik, Rapp mindkét helyen a lelkipásztor segítőjeként dolgozott.

A szerencsejáték-függő apáca ügyvédje, James Harrington szerint Rapp nővér nagyon jó ember, akivel semmilyen probláma nem volt korábban, egyszerű kisiklásról van szó. Az ügyészség is hajlandó lenne ejteni a vádakat, amennyiben sikerül megegyezni a plébániák kárpótlásától.

Rapp nővért a lopás ellenére is sokan elkísérték az egyházközösségből a bírósági meghallgatásra, és támogatásukról biztosították.

A bejegyzés trackback címe:

https://gamblingvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr864916900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: függőség apáca szerencsejáték Mary Anne Rapp

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása