Lapcsaládunk

Hatharom.com

Nincs megjeleníthető elem

Sportfogadás

Érdekességek a sportfogadás világából.

Friss topikok

A póker világbajnokság szeptemberben megrendezésre kerülő európai szakaszának (World Series of Poker Europe; WSOPE) egyik legemlékezetesebb, legvitatottabb összecsapására a 10 450 euró nevezési díjú Mixed Max - No Limit Hold'em versenyen került sor. A WSOP és WPT bajnok Brandon Cantu és az online profi Jonathan "FatalError" Aguiar heads-upolt a 258 047 eurót (közel 72 millió forint) érő győzelemért. A két pókeres nem bírt egymással, végül - hat óra játékot követően - a szervezők elhalasztották a folytatást, mivel a torna helyszínét adó francia Majestic Barrierében zárásra került sor - a törvények miatt reggel kötelezően be kell zárni a francia kaszinóknak.

Cantu és Aguiar az eredeti tervek szerint a következő napon folytatta volna a meccset, ám Aguiar jelezte, asztalhoz ül a WSOPE főversenyének 1B napján, ezért vasárnap helyett csak hétfőn fejezték be a párbajt. Ami a hátrányhoz visszatérő Aguiar sikerét hozta...

c-vs-a-hu.pngCantu vs. Aguiar


Cantu nehezen viselte a történteket, és a versenyt követően számos interjúban elmondta, véleménye szerint minden idők egyik legjobb világbajnoki teljesítményét nyújtotta a versenyen, valósággal megsemmisítette Aguiart a heads-upban, akinek esélye sem lett volna a győzelemre, ha nincs a hosszú halasztás. Bár ő szerette volna mielőbb befejezni a heads-upot, a szervezők időt adtak Aguiranak, hogy felkészüljön az "internetes haverokkal", így gyakorlatilag "elrabolták" tőle a karkötőt. Pedig magas nevezési díjú tornán játszottak, szigorúan kellett volna venni a kiírást.

Cantu követelte, Aguiar újra mérkőzzön meg vele, és ellenfele, aki "természetesen" jogtalannak tartja Cantu felháborodását, hiszen véleménye szerint tiszta körülmények között, megérdemelten nyert, elfogadta a kihívást.

A heads-up tétje a Mixed Max verseny első és második helyezettjének díjazásában megmutatkozó különbség: €98.588 (mintegy 27 millió forint), mindkét játékos ennyit kockáztat. A meccsre november 7-én, a Las Vegas-i Aria kaszinóban kerül sor.

Cantu és Aguiar heads-upja igencsak pikánsnak ígérkezik, hiszen a két pókeres nemcsak a vitatott kimenetelű heads-up után, de közben is többször összeszólalkozott. Az alábbi szóváltásra a 21. vakszinten került sor.

"Elképesztően rosszul pókerezel, valahogy mégis nyerni tudsz" - mondta Cantu.
"Oké, Phil" - replikázott Aguiar, a vesztes leosztásai után gyakran hisztiző Phil Hellmuth-ra utalva.
"Komolyan gondolom, végig lejátszottalak."
"Szívesen játszom veled cash game heads-upot is, ha itt végeztünk..."

A játékosok tehát, finoman fogalmazva, nem váltak barátokká az elmúlt hónapokban. Aguiar például az alábbi twitter üzenettel provokálta Cantut november 1-én.

"Helló @brandoncantu, gyere és vedd el."


bracelet-hu.pngA győzteseknek járó WSOPE karkötő


A twitter-poszt ellenére Aguiar a karkötőt nem, csak a pénzt kockáztatja a visszavágón, amit hatalmas érdeklődés övez a pókerközösségben.

A bejegyzés trackback címe:

https://gamblingvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr34892076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: botrány heads-up visszavágó Brandon Cantu Jonathan Aguiar WSOPE

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása