Lapcsaládunk

Hatharom.com

Nincs megjeleníthető elem

Sportfogadás

Érdekességek a sportfogadás világából.

Friss topikok

Kimagasló "magyar" eredmény született a szeptemberi World Championship of Online Pokeren (WCOOP), vagyis az online póker világbajnokságon. Az mrw8419 nicken pókerező játékos megnyerte a 215 dollár nevezési díjú No Limit Hold'em versenyt, amivel 164 619 dollárt (körülbelül 36,6 millió forint) vágott zsebre.

Az ismeretlen pókeresről hamar kiderült, valójában nem magyar, a Fekete Pénteket követően Magyarországon letelepedő amerikai profi, Michael Weisbrod rejtőzik az mrw8419 nick mögött. Weisbrod több amerikai high stakes pókeressel, név szerint Reese Newell-lel, Michael Leow-val, Michael Songgal és Kurt Fruchtmannal bérel egy budapesti ingatlant, fővárosunkból fosztogatják ellenfeleiket az internetes asztaloknál. Elsősorban cash game heads-up specialisták, csak ritkán játszanak tornákat.

hs-regek-bp-1.jpg
A fiatal profik többek közt az online pókervébé sikerről, a pókerrel keresett hatalmas pénzekről és a budapesti életről nyilatkoztak a Póker Akadémiának.

Az interjú ide kattintva megtekinthető.

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma (United States Department of Justice, röviden: DOJ), egy FBI akció keretében, 2011. április 15-én tiltotta le a három legnagyobb online póker szolgáltató, a PokerStars, a Full Tilt Poker és az UB.com oldalait. A játékosok nem érhették el a termeket, helyette egy figyelmeztető üzenet kaptak, amely szerint az FBI bezárta az oldalt, a termek ellen pedig eljárás indult a szövetségi törvények megsértése miatt. A tulajdonosakat és a termek vezető beosztásban lévő menedzsereit csalással, pénzmosással és illegális szerencsejáték-szervezéssel vádolták meg.

Az Egyesült Államokban 2006 óta tilos az online szerencsejáték, de az oldalak megkerülték a szabályozást, és fogadták az amerikai játékosokat.

A Fekete Péntek eseményeit követően az online póker termek kitiltották USA játékosaikat, ami nemcsak az iparágra volt negatív hatással, de az amerikai internetes pókerprofik is elvesztették megélhetésüket. Néhányan közülük az élő póker felé fordultak, a legtöbben viszont elhagyták otthonukat, szétszóródtak a nagyvilágban. Sokak számára a közeli Kanada jelentette a célállomást, de sokan tették át székhelyüket Közép- és Dél-Amerikába és természetesen Európába is.

Bár a legtöbb Európába költöző amerikai pókeres az Egyesült Királyságot választotta új otthonául, az elmúlt hónapokban Magyarország is az USA pókeresek kedvelt lakhelye lett. Legutóbb például a világ egyik legsikeresebb, legtöbbre tartott pókerese, Daniel "jungleman12" Cates költözött Budapestre.

A bejegyzés trackback címe:

https://gamblingvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr374830544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása