Lapcsaládunk

Hatharom.com

Nincs megjeleníthető elem

Sportfogadás

Érdekességek a sportfogadás világából.

Friss topikok

A póker világbajnokság nyári szakaszát (WSOP) szokás szerint a szeptemberben megrendezésre kerülő európai felvonás követi (WSOP Europe), amelynek versenyei ugyancsak részét képezik a vébének. Az idei WSOP Europe szeptember 23-án indult, összesen hét verseny került a hivatalos programba.

Az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt torna a 10 450 euró (közel 3 millió forint) nevezési díjú Mixed Max verseny volt. Az először a programba kerülő torna érdekessége, hogy az első napon kilencfős, a másodikon hatfős, a harmadik napon pedig heads-up asztalokon játszik a mezőny.

brandon-cantu-wsope2012-gv.jpgBrandon Cantu

A verseny döntő párbaját a kétszeres WSOP bajnok Brandon Cantu és Jonathan Aguiar játszotta a 258 047 eurós (71,5 millió forint) fődíjért. A két profi végül 6 órás küzdelem után sem jutott dűlőre egymással, és mivel a torna helyszínét adó Majestic Barriere kaszinóban zárásra került sor - a francia törvények miatt reggel kötelezően be kell zárni a helyi kaszinóknak -, a szervezők elhalasztották a folytatást.

Bár az eredeti tervek szerint másnap folytatódott volna a meccs, Aguiar jelezte, asztalhoz ül a WSOP Europe főversenyén, ezért újabb nappal halasztottak a szervezők, és a folytatás a hátrányhoz visszatérő Aguiar sikerét hozta.

A vesztes Cantu igencsak nehezen viselte a történteket, és indulatos interjút adott. Mint elmondta, a halasztás során a szervezők mindenben Aguiar feltételeit tartották elsődlegesnek, és bár ő szerette volna mielőbb befejezni a párbajt, időt adtak Aguiranak, hogy felkészüljön az "internetes haverokkal" a játékából, így gyakorlatilag "elrabolták" tőle a szervezők a karkötőt. Cantu szerint minden idők egyik legjobb világbajnoki teljesítményét nyújtotta a versenyen, valósággal megsemmisítette Aguiart a heads-upban, esélye sem lett volna ellenfelének a győzelemre, ha nincs a hosszú halasztás.

Cantu kifakadása megosztja a közvéleményt. Sokak szerint egyszerű hisztiről van szó, nem viseli jól a vereséget a sikerhez szokott pókeres, mások szerint viszont valóban hibáztak a szervezők, egy ekkora nevezési díjú versenyen nem adhattak volna haladékot egyik játékosnak sem, ragaszkodni kellett volna a kiíráshoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://gamblingvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr574818238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: póker wsope brandon cantu

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása